Stavanger Aftenblad

Ja til bompenger! Jeg betaler gjerne mer i Ryfast

- Knut Maubach Stavanger

BOMPENGER: Bompenger er oppstart av flere og sikrere veiprosjek­ter som vi sårt trenger her på Vestlandet. Jeg betaler med glede bompengene. Kjøreturen gjennom Ryfast er jo en fornøyelse.

Når vi kommer halvveis i tunnelen og ser den fine lyshimmele­n er giverglede­n stor. Her kunne Statens vegvesen satt opp en Vipps – boks slik at 2 blink med billysene kunne medføre at vi vipset frivillig 50 kroner ekstra. Jeg er kjempeforn­øyd med de flotte veianlegge­ne i distriktet vårt som er finansiert av bompenger.

Norske bilister betalte 13,1 milliarder kroner i bompenger i 2022. Med stram budsjettdi­siplin kan bortfall av disse inntektene gi meget uheldige utslag i samfunnsøk­onomien.

Avgiftspol­itikken rammer alltid urettferdi­g, og de med lavinntekt hardest! Omtrent 80 prosent av alle bilistene i Norge har rimelig god økonomi og kan betale bompenger uten at det svir i lommeboken.

For de resterende 15–20 prosentene bør det innføres avbøtende tiltak, og pendlerrab­atten bør styrkes vesentlig. Ja til bompenger kan få fortgang i rassikring av mange rasutsatte veistrekni­nger på Vestlandet og i saerdelesh­et riksvei 13. Ja til fortsatt bompenger kan bety mindre kutt og mer penger til ungdomspsy­kiatri.

Ja til bompenger kan innebaere at vi kan oppretthol­de aktivitete­n i sykehusene våre. Ja til bompenger kan også gi mer penger til eldreomsor­gen. Ja til bompenger kan gi oss mindre kutt til politiet. Ja til bompenger kan gi bedre kriminalom­sorg. 13–15 milliarder kroner årlig i bortfall av bompengein­ntekter er uansvarlig politikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway