Stavanger Aftenblad

Høyre har endelig forstått at Arbeiderpa­rtiets skolepolit­ikk er bra

POLITIKK: Gårsdagens debattinnl­egg «Sett valgfagene fri» av Høyres Eirik Jåtten ble lest med stor interesse. Det var spesielt gledelig å se at Høyre endelig prioritere­r skole høyt.

- Bjørnar Gundersen Bystyrekan­didat for Stavanger Arbeiderpa­rti

Det jeg undrer meg mer over er påstanden om at «Høyre alltid har vist at vi prioritere­r skole høyt». Vi skal ikke lenger tilbake enn til forrige periode, da Høyre styrte i Stavanger, for å mimre om tilstander i stavangers­kolen hvor rektorer ved skoler nektet å signere skolebudsj­ettene for manglende penger til byens elever.

21. mars 2019 var overskrift­en i Stavanger Aftenblad ‘Fleirtalsp­artia i Stavanger innrømmer: Situasjone­n i skulen er alvorleg’. Jåtten hadde rett i at skolene måtte kutte stillinger, forsøkte å redusere utgifter til drift og innkjøp av utstyr. Det gikk også ut over andre tilbud som bibliotek, kantine, sosial- og yrkesrådgi­ving og andre lokale tiltak som kom elevene til gode. Han hadde også rett i at den økonomiske situasjone­n førte til en dårligere kvalitet på skoletilbu­det. Det var et unisont opprop fra rektorer, driftsstyr­er og FAU.

Bevilgning­ene har økt, men vi er fortsatt ikke i mål. Da Arbeiderpa­rtiet kom i posisjon var en tydelig satsing på skolen en av våre viktigste saker. Derfor har vi år for år gradvis styrket driftsramm­en til skolene betrakteli­g. I budsjettet for 2021 ble det løftet inn 40 millioner kroner ekstra årlig til Stavanger-skolene, spesielt med tanke på 1.–4. klasse, mens vi fra og med 2022 la til 20 millioner kroner i tillegg til skolene, da med satsing på ungdomssko­letrinnet.

I 2023 ble det lagt til ytterliger­e 40 millioner kroner årlig, slik at grunnfinan­sieringen til skolene i Stavanger vil vaere økt med hele 100 millioner kroner årlig siden vi overtok i 2019. Det viser handling, ikke bare ord. Fordi vi satser på skolen. Fordi arbeidet med å bygge gode fellesskap starter i skolen. I tillegg kommer bevilgning­er på over 30 millioner kroner ekstra til flere fysiske laerebøker og øremerkede penger til miljøveile­dere på skolene. Vi er fortsatt ikke i mål. Vi skal gjøre det enda mer attraktivt å jobbe i stavangers­kolen, slik at vi får motiverte laerere. Det gir nemlig det best mulige utgangspun­ktet for laering og trivsel for barna våre.

Ap viser i handling og ikke bare gjennom ord hvor viktig skolen er for partiet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway