Stavanger Aftenblad

Dette har du hørt bedre før

PLATE: Rollen som Kvelertak er allerede besatt – av Kvelertak. Søstre gir ikke Stavanger-bandet noe konkurrans­e inntil videre.

- Jonas Vikingstad

På andre spor er oppskrifte­n klar. Legg deg så naer hard rock som du klarer uten å virke klisjé. Jeg er imidlertid usikker på om «Jernskogmø­y» klarer det. Låten er for all del god, men den passerer øregangene like fort som den kommer inn, uten å etterlate de største inntrykk.

«Jeg vil også spille i Kvelertak», burde fjerde spor bli kalt. Søstre har gått for det langt mindre beskrivend­e «Ensomt rite». Vokalist Christian Torkelsen må vaere tidligere Kvelertakv­okalist Erlend Hjelviks bortkomne bror. Igjen utsettes vi for god rock, uten at det støper seg i hjernebark­en på meg.

På femte spor girer Stavangerb­ergenserne (for et forferdeli­g ord) opp, og gir oss ordentlig kvalitet. «Hagen er i skyggen» er en ordentlig nesestyver. De iskalde riffene og den atmosfaeri­ske lyden viser at Søstre ikke er her for å leke.

Anmelderen kommer imidlertid fort ned på jorden igjen. «Psykonaut» er en på grensen til kjedelig låt, med i overkant oppbrukte grep. Man kan bli eksistensi­ell nihilist av mindre.

Søstre slipper ikke Kvelertaki­nspirasjon­en. «Flokken» er nok en låt som kunne passet inn på Stavanger-bandets første utgivelser. Dette er en av platens bestenoter­inger.

Tja. Søstre har klart å lage 43 forholdsvi­s gode minutter med musikk, men dette har du hørt bedre andre steder. Det fester seg ingen sted. Sansene mine føler seg på ingen måte angrepet, men til gjengjeld føler jeg meg nokså nihilistis­k etterpå. Det er lite nytt å spore, og dermed kan man ikke kalle debutalbum­et for noe annet en grei black n’ roll-plate.

Ikke noe mer eller mindre.

Beste spor: «Hagen er i skyggen» og «Flokken»

 ?? SØSTRE ?? Jo da, god musikk, men jeg har liksom hørt det før.
SØSTRE Jo da, god musikk, men jeg har liksom hørt det før.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway