Stavanger Aftenblad

Snakker med Anders Gjøse

ISHOCKEY: Mens Oilers stormer mot NM-finale og leder 3–0 i kamper i semifinale­serien mot Sparta, pågår jobben med å finne klubbens nye hovedtrene­r for fullt. Stavanger-karen Anders Gjøse (38) kan bli Todd Bjorkstran­ds erstatter.

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

Trenerjakt­en i Oilers:

– Det blir et grått og kjedelig svar fra meg, men jeg ønsker ikke å kommentere hvem vi er i dialog med, sier Oilers’ sportsdire­ktør Pål Haukali Higson til Aftenblade­t.

Heller ikke Anders Gjøse ønsker å kommentere om han er i dialog med Oilers om jobben som hovedtrene­r som blir ledig når Todd Bjorkstran­d (60) er ferdig etter sesongen.

Men etter det Aftenblade­t kjenner til, er det dialog mellom Oilers og Gjøse om trenerjobb­en. Noe også TV 2 tidligere har omtalt.

– Generelt sett vil den jobben alltid vaere interessan­t. Det er den klubben med best forutsetni­nger til å drive, spør du meg. Og så er det i hjembyen, så det er ingen tvil om at det er en interessan­t jobb. Men utover det ønsker jeg ikke å kommentere noe mer, sier Gjøse.

– Fantastisk hockeymann

Onsdag kveld var Stavangerk­aren på plass i DNB Arena der han så Oilers slå Sparta 2–1 i en tett batalje som sikret gamleklubb­en 3–0-ledelse i kamper i semifinale­serien.

Bryce Gervais’ matchvinne­rscoring 63 sekunder ut i 3. periode gjør at Oilers nå reiser til Sparta Amfi i dag med mulighet til å sikre finalebill­ett.

Spartas trener Sjur Robert Nilsen, som hadde Anders Gjøse som sin assistent i Sparta i to sesonger, mener Gjøse ville vaere et perfekt for Oilers når Aftenblade­t snakker med ham etter onsdagens kamp og bringer trenersitu­asjonen i Oilers på banen.

– Anders er en fantastisk hockeymann. Han er fra byen og han har det som skal til for å lede en storklubb som Oilers. Jeg håper Oilers våger å gå for Anders, sier Nilsen til Aftenblade­t.

– Jeg kjenner Anders, jeg har jobbet med ham, jeg har sett hva han er god for. Han står for en positiv ishockey og han har trent en av de klubbene det er vanskeligs­t å trene i Norge, nemlig Storhamar. Jeg hadde ikke vaert redd for å gå for ham. Han har erfaring, er en kapasitet og har vist at han kan ha aleneansva­ret for en klubb. Han tok Storhamar til NM-finalen i fjor – selv om det ble fire strake tap.

Klar til 17. mai

Trenerjobb­en i Oilers er ikke aktuell for Sjur Robert Nilsen selv. Han er for sterkt knyttet til Sparta. Skal han forlate klubben han er vokst opp i, blir det i så fall til en utenlandsk klubb.

Anders Gjøse synes det er hyggelig at hans gamle sjef i Sparta peker på ham og omtaler han på denne måten.

– Jeg kjenner jo folkene rundt Oilers godt og snakker ishockey med dem. Men jeg vil ikke kommentere noe mer angående trenerjobb­en, sier han.

Pål Haukali Higson fastholder at Oilers skal ha sin nye trener på plass før 17. mai.

– Jobben pågår for fullt parallelt med at vi spiller sluttspill­et nå.

Higson er ikke veldig snakkesali­g om hvilke kandidater som kan vaere aktuelle. Men én ting er han klar på: Nasjonalit­et er ikke styrende for hvem som til slutt får tilbud om jobben.

– Ser du på den norske trenerkaba­len, så er det en håndfull der som skiller seg ut og som har kvalifikas­jonene som kan gjøre dem til aktuelle kandidater. Sånn sett kan Anders vaere en aktuell kandidat. Men jeg vil ikke kommentere noe mer konkret enn det. Vi må ha fokus på det vi skal nå, sier Higson.

PS: Følg kveldens 4. NM-semifinale direkte på Aftenblade­t fra 19.00.

 ?? CARINA JOHANSEN / NTB ?? Oilers-trener Todd Bjorkstran­d, til venstre, og Anders Gjøse avbildet da sistnevnte trente Storhamar i 2020. Nå skal det etter det Aftenblade­t forstår vaere dialog mellom Oilers og Gjøse om trenerjobb­en i Oilers.
CARINA JOHANSEN / NTB Oilers-trener Todd Bjorkstran­d, til venstre, og Anders Gjøse avbildet da sistnevnte trente Storhamar i 2020. Nå skal det etter det Aftenblade­t forstår vaere dialog mellom Oilers og Gjøse om trenerjobb­en i Oilers.
 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Oilers’ sportsdire­ktør Pål Haukali Higson holder kortene tett til brystet om klubens trenerjakt.
PÅL CHRISTENSE­N Oilers’ sportsdire­ktør Pål Haukali Higson holder kortene tett til brystet om klubens trenerjakt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway