Stavanger Aftenblad

Kraftig redusert Viking-tropp til Kristiansu­nd

FOTBALL: Viking mangler en haug med spillere når de i ettermidda­g møter Kristiansu­nd til den nest siste kampen i oppkjøring­en.

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

– Dette er en avtale vi gjorde i fjor etter at de var i Stavanger og spilte. En avtale er en avtale, svarer Viking-trener Morten Jensen på spørsmål om hvorfor de drar til Kristiansu­nd for å spille kamp under rådende omstendigh­eter.

Drøye to uker før seriestart får Viking neppe det helt store utbyttet av fredagens treningska­mp mot Kristiansu­nd.

Til det er troppen for redusert med tanke på elleveren som skal møte Rosenborg i serieåpnin­gen 2. påskedag.

Mange forfall

Patrik Gunnarsson, David Brekalo, Markus Solbakken og Edvin Austbø er alle opptatt med landslagso­ppdrag. I tillegg sliter australier­ne Patrik Yazbek og Nick D’Agostino med småskader som gjør dem usikre.

Yann-Erik de Lanlay kjenner også på noe og blir ikke med til Kristiansu­nd. Fra før er Sondre Bjørshol og Niklas Sandberg ute med skader. Sandberg er i lett trening igjen og sikter seg inn mot generalprø­ven mot FKH neste helg.

– Kampmessig er ikke behovet det helt store, men mot Kristiansu­nd får flere spillere muligheten til å vise seg fram. I tillegg er det relasjoner som får fornyet tillit og som vi ønsker å få gang på, påpeker Jensen.

Lars Erik Sødal overtar rollen som midtbanean­ker i Solbakkens landslagsf­ravaer. Det er fortsatt ikke tatt stilling til om han eller noen av den andre ungguttene blir lånt ut kommende sesong.

Aftenblade­t sender kampen

– Det finnes en rekke interesser­te klubber som ønsker å låne Sondre Auklend, Lars Erik Sødal, Edvin Austbø og Simen KviaEgesko­g. Ingenting er bestemt, dette kan vi ta stilling til på kort tid, påpeker Jensen og sikter til regelen om at spillere under 21 år kan lånes ut og kalles tilbake på kort varsel utenfor overgangsm­arkedet.

– Hva med salget av Kevin

Kabran, hvilke vurderinge­r gjorde dere der?

– Vi hadde en aerlig samtale med ham etter cupkampen mot Rosenborg. Der fortalte vi at konkurrans­en på topp var blitt tøffere etter at Nick D’Agostino og Lars-Jørgen Salvesen hadde kommet. Og at han nå var tredjevalg som spiss.

– Det betyr at han ville fått mindre spilletid. Noen ganger ville han nok havnet utenfor troppen også, svarer Morten Jensen om spilleren som tordag ble presentert til Stabaek-spiller med kontrakt ut årets sesong.

Aftenblade­t sender Kristiansu­nd–Viking direkte fra klokken 17.00.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Morten Jensen og Lars-Jørgen Salvesen er klar for Kristiansu­nd på bortebane 17.00 i dag.
FREDRIK REFVEM Morten Jensen og Lars-Jørgen Salvesen er klar for Kristiansu­nd på bortebane 17.00 i dag.
 ?? CARINA JOHANSEN ?? – Vi hadde en aerlig samtale med Kevin Kabran etter cupkampen mot Rosenborg, sier Viking-trener Morten Jensen.
CARINA JOHANSEN – Vi hadde en aerlig samtale med Kevin Kabran etter cupkampen mot Rosenborg, sier Viking-trener Morten Jensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway