Stavanger Aftenblad

Ståle Kyllingsta­d kjøper opp avdeling i selskap

STAVANGER: Kiwa Norges NDT-virksomhet er i sin helhet overført til IKM Inspection – et selskap som er heleid av IKM Gruppen og Ståle Kyllingsta­d.

- Kjell-Ivar Gilje Grøndal kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

NTD står for ikke-destruktiv testing og er en fellesbete­gnelse for flere ulike testmetode­r som kan utføres uten at testmateri­alet blir skadet. NDT-metodene har til hensikt å påvise feil på materialer eller svakheter som vil melde seg ved bruk over tid.

– For våre kunder betyr dette at NDT-tjenestene fortsatt vil bli levert med samme kvalitet som tidligere, men nå fra IKM Inspection. Vi er veldig fornøyd med avtalen som er inngått. På denne måten kan vi bidra til å sikre den fremtidige nisjekompe­tansen vi ser at kunder i dette segmentet har behov for, sier Karsten Warloe, administre­rende direktør i Kiwa Norge, i en pressemeld­ing.

Administre­rende direktør i IKM Inspection, Ivar Djuve, sier at de er meget godt fornøyd med avtalen som er inngått med Kiwa.

– Dette gir oss tilgang til høyt kompetent og erfarent personell med tilhørende utstyrspar­k. IKM Inspection opplever stadig økende etterspørs­el etter NDT tjenester og dette oppkjøpet passer godt inn i vår vekststrat­egi. For de medarbeide­re som nå kommer over i IKM Inspection kan vi tilby arbeidsmul­igheter på alle våre lokasjoner på Sør- og Østlandet, Vestlandet, offshore og på de større fabrikasjo­nsverftene i Norge. Tjenester knyttet til inspeksjon er et satsingsom­råde for IKM konsernet, så vi forventer fortsatt vekst både i omsetning og antall ansatte framover, sier Ivar Djuve.

IKM Inspection sysselsett­er cirka 200 ansatte og har lokale avdelingsk­ontor fra Østfold til Bergen.

Selskapet er heleid av IKM Gruppen som sysselsett­er rundt 3600 ansatte.

Kiwa har over 200 medarbeide­re, og leverer tjenester i markedsseg­menter som olje og gass, energi, infrastruk­tur og samferdsel, forsvar, romfart og helse. Selskapet er en del av Kiwa-konsernet med 11.000 ansatte i 30 land.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Ståle Kyllingsta­d er eier av IKM Gruppen.
JON INGEMUNDSE­N Ståle Kyllingsta­d er eier av IKM Gruppen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway