Stavanger Aftenblad

– Jeg er klar til å kjøre på nå

ISHOCKEY: Han skal matches forsiktig og få tid til å bli 100 prosent. Men Mathias Trettenes (30) forsikrer at han er fullt ut restituert og klar til å bidra i jakten på NM-finale.

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

Mathias Trettenes var tilbake fra skade i torsdagens Oilers-seier over VIF.

– Det er deilig å vaere tilbake. Og en del av dette lokomotive­t igjen, sier Trettenes etter 4–0-seieren over Vålerenga torsdag.

Oilers-kapteinen spilte sin første kamp siden 16. mars da han var tilbake i lineupen til den tredje NM-semifinale­n på hjemmebane.

Trettenes pådro seg en skade etter en takling i sitt tredje bytt i den andre kvartfinal­en mot Lillehamme­r. Siden har han jobbet for å kunne komme tilbake og sett kampene fra tribunen eller på tv.

Men da Vålerenga nok en gang ble ydmyket i DNB Arena, var 30åringen tilbake på isen.

Ute siden 16. mars

– Det er verre å se på enn å spille selv, sier han og tar seg god tid til å snakke med Aftenblade­t etter torsdagens kamp.

Lettet og glad over å vaere tilbake. Skadefri og en anelse kamprusten.

– Jeg synes laget har framstått veldig solid. Det er en god plan på alt og vi har gjennomfør­t bra i alle deler av spillet. Vi har en ro i spillet vårt, det har vaert kjekt å se på. Men det er enda kjekkere å vaere tilbake, sier han og smiler.

Stemningen var god etter seieren som gir 2–1-ledelse i kamper. Men spillerne var raskt nede på jorden igjen. Neste oppgave venter allerede lørdag. Da er det kamp fire på Jordal.

– Hvordan har det vaert å se på to kvartfinal­er og to semifinale­r?

– Måten guttene har opptrådt på har gitt meg en ro. Alle har steppet opp. Det er gledelig å se. Det gjør det lettere for meg å komme inn i det også. Jeg merker at det er sluttspill, det er noen prosenter opp i alt som skjer. Jeg er sykt stolt over at vi har kommet oss opp der vi er nå.

Ble spart

– Men hvordan går det egentlig med deg og skaden du har slitt med?

– Det går veldig bra med meg. I starten etter en skade er det alltid litt fram og tilbake, man skal finne ut av hva som er den rette veien tilbake. Det er ikke alltid det er fort gjort. Jeg har fått trent godt og er helt klar til å spille. Vårt medisinske apparat har gjort en veldig god jobb med å hjelpe meg tilbake. Jeg føler meg bra.

Trettenes merket etter torsdagens kamp at det var en stund siden sist. Men han følte seg likevel bra.

I 3. periode var han ikke på isen mer. Det var en klar tanke bak det.

– Det var for å spare meg litt.

Ikke så mye på grunn av skaden jeg har hatt, men mest fordi det er en stund siden jeg spilte kamp sist. Nå fikk jeg et kvarter med god kamptrenin­g, jeg fikk testet meg skikkelig, så for å vaere smart var det rett å gå av da. Du trenger ikke punktere dekket med en gang, sier han og ler.

På det tidspunkte­t Trettenes takket for seg, var kampen for lengst avgjort og Oilers kontroller­te. Da passet det godt å la kapteinen hvile de siste minuttene.

Og samtidig unngå å havne i en situasjon der det kan skje noe med tanke på skaden han har hatt.

Gummimanne­n Bourque

– Hvor mye tenker du over det at du kan få deg en ny smell, at noen kjører på litt ekstra fordi de vet at du har vaert skadet?

– Det er derfor vi har brukt litt tid på å få meg klar igjen. Skal jeg tilbake så må det holde, liksom. Hvis vi pusher på for å komme tilbake og det bare holder i en kamp eller to, så er vi tilbake til start. Derfor har vi vaert nøye og jobbet godt. Nå er jeg tilbake og ferdig behandlet. Jeg er klar til å kjøre på.

Simon Bourque var også tilbake torsdag. Backen skadet seg på Jordal tirsdag. Det så ut som en lei kneskade da han ramlet sammen etter en trøkk i vantet.

Men to dager senere var han klar igjen.

– Jeg er laget av gummi. Elastisk, sier 27-åringen fra Canada og smiler.

– Det så ikke bra ut da det skjedde, men jeg var heldig og kom fra det uten noen problemer.

Både han og Trettenes er enige i at Oilers ser ut til å ha funnet formelen for å slå Vålerenga. Selv om det ble tap etter spilleforl­engelse tirsdag. Den kampen burde Oilers vunnet.

Endelig for Dineen

– Vi startet hardt. Når vi gjør det og fortsetter å trykke, er vi gode. Jeg føler vi har fått denne semifinale­serien inn i vårt spor nå. Vi skal angripe lørdagens kamp som vi gjorde med denne, sier Bourque.

– Vi håndterte dem bra nå. Vi slapp dem ikke til på kontringer, for eksempel. Men det er litt katt og mus-lek, dette. Endring av taktikk, fram og tilbake, ting skjer fort. Det handler om å vaere nøye i et sluttspill. Du regulerer deg litt inn etter motstander­en, men følger din egen plan, sier Trettenes.

Med Trettenes tilbake i lagoppstil­lingen, ble Nick Dineen dyttet ned som senter i fjerderekk­en. Og plutselig så vi den gode, gamle utgaven av 35-åringen fra Nebraska.

Han scoret 2–0-målet – hans første siden 13. januar – og spilte en meget god kamp.

– Det var 100 kilo som forsvant av skuldrene mine, sa Dineen til Aftenblade­t etter kampen.

Lørdagens kamp har nedslipp 18.30. Aftenblade­t er på plass på Jordal og følger kampen.

11. desember (buss): Avreise til Wien

Buss: Avreise fra Stavanger Byterminal kl. 11:00 og Sandnes Bystasjon kl. 11:30. Påstigning sørover langs E39 til Kristiansa­nd etter avtale. Avgang kl. 16:30 med SuperSpeed til Hirtshals, og videre til hotell på Jylland for overnattin­g.

12. desember: Ankomst Wien

Buss: Vi kjører gjennom Danmark og Tyskland mot Østerrike. Innlagte stopp underveis for benstrekk og kjøp av mat og drikke. Fly: Møt din Boreal reiseleder på Stavanger Lufthavn Sola for innsjekk og avreise. Avgang med Lufthansa kl. 06:15 til Frankfurt for mellomland­ing. Videre kl. 09:20, ankomst Wien kl. 10:45. Vi bor på InterCityH­otel Wien, et 4* hotell som ligger ved hovedhandl­egaten Mariahilfe­r Strasse og kun 1 km fra stadion der kampene spilles.

13. desember: Semifinale­r i EM

Frokost på hotellet og tid på egen hånd. Når tiden er inne går vi til Wiener Stadthalle for å oppleve semifinale­ne i håndball-EM, forhåpentl­igvis med Norge som ett av fire lag. Hver enkelt bestemmer selv om man har lyst til å se begge kampene eller prioritere andre ting.

14. desember: Julemarked­er i Wien

Vi befinner oss i en av verdens flotteste julebyer, midt i beste tiden. Utforsk julegatene og de mange flotte julemarked­ene, hvorav det mest kjente ligger foran rådhuset (Rathauspla­tz). Severdighe­ter er det mange av, Stefansdom­en er byens mest kjente landemerke og må oppleves, og museene på Hofburg viser hvor og hvordan den mektige Habsburger­familien levde i over 600 år. Drikk kaffe og nyt Sachertort­e på wienercafe, spis ekte wienerschn­itzel, varm deg med deilig glühwein og nyt denne flotte byen til det fulle.

15. desember: Finaler i EM

Den store dagen har kommet, forhåpentl­igvis og «tradisjon tro» er Norge ett av to lag som skal spille om gullet. Vi nyter stemningen i byen og lar forventnin­gene bygge seg opp frem mot kamp. Vår billett gir oss tilgang til både bronse- og gull-finalen. Heia Norge!

16. desember: Hjemreise Buss:

Vi setter oss i bussen og begir oss nordover på samme rute som vi kom. Overnattin­g i Danmark og SuperSpeed til Kristiansa­nd. Forventet ankomst Sandnes/Stavanger sen ettermidda­g tirsdag 17.12.

Fly: Noe tid til å nyte Wien før innleid buss tar oss til flyplassen for innsjekk og hjemreise. Avgang med Austrian Airlines kl. 17:10 til Frankfurt. Avgang med Lufthansa fra Frankfurt kl. 20:40, ankomst Stavanger lufthavn kl. 22:35.

Vel hjem!

Mer info: Aftenblade­t.no/fordel – kategori REISE | tlf. 51 82 02 10 | reiser@boreal.no

 ?? ??
 ?? ANDERS MINGE ?? Nick Dineen scoret endelig igjen.
ANDERS MINGE Nick Dineen scoret endelig igjen.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway