Stavanger Aftenblad

Frifunnet etter å ha hatt med luftpistol på bussen

-

DOM: Passasjere­ne på bussen kunne se at mannen hadde med en luftpistol på bussen. Sør-Rogaland tingrett har frifunnet ham.

– Mannen i 40-årene erkjente i retten at han hadde med seg en luftpistol på bussen. Han forklarte at han hadde avertert sin luftpistol for salg på Finn.no, fått kontakt med en kjøper fra Jaeren, og avtalt å møte kjøper ved Kampen skole for overleveri­ng av pistolen. Tiltalte tok buss til Kampen og oppbevarte pistolen i lommen på sin anorakk. På bussen fikk han en telefon, og da han skulle legge telefonen tilbake i lommen, falt pistolen – ved et uhell – ut av lommen og ned på bussgulvet. Tiltalte forklarte at han ble flau, plukket opp pistolen, forsøkte å gjemme den i armhulen, og gikk av på første stopp. Video fra bussens overvåking­skamera viser også tiltalte ta opp en pistol fra bussgulvet, skjule den under sin arm, før han deretter – etter rundt 10 sekunder – går av bussen, heter det i dommen.

– Retten har funnet vurderinge­n vanskelig, men kommet til at det ikke helt kan utelukkes at tiltaltes forklaring på hvorfor han brakte med pistolen på bussen er riktig. Slik retten forsto aktor mente hun at tiltaltes formål ikke lenger var «aktverdig» når han var så skjødesløs at pistolen ble synlig for bussens passasjere­r. Hun viste saerlig til at hendelsen var skremmende for de som så den. Hun fremholdt at tiltalte for eksempel kunne ha pakket inn pistolen og fraktet den i en lukket veske, skriver retten

– Tiltalte har forklart at han fraktet pistolen i lommen på sin anorakk – skjult for andre – og at den falt ut på bussen ved et uhell. Etter rettens oppfatning er overvåking­svideoen godt forenlig med tiltaltes forklaring om at pistolen falt ut ved et uhell, heter det også i dommen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway