Stavanger Aftenblad

Snakk med oss!

- Eivind Aarre eivind.aarre@aftenblade­t.no

DEBATT: Nå lanserer Aftenblade­t et nytt debattform­at. «Snakkis» er stedet der du kan diskutere, spørre – og få svar. Hver uke lanseres nye temaer på Aftenblade­ts Facebook eller på Aftenblade­t.no.

– Aftenblade­t er regionens viktigste arena for nyheter og samfunnsde­batt. Denne satsningen bygger på og styrker denne viktige rollen, sier politisk redaktør Harald Birkevold.

Tillegg til det andre

Brev- og debattspal­tene i Aftenblade­t i papir er bare en liten del av det totale tilbudet når det gjelder samfunnsde­batt i regi av Aftenblade­t. I tillegg kommer kommentarf­eltene på Aftenblade­ts nettside, og muligheten til å kommentere på ulike sosiale medier som Aftenblade­t styrer. Og vi arrangerer fra tid til annen nettmøter der folk kan stille spørsmål til politikere eller fagfolk. Alt dette fortsetter. Denne satsningen kommer i tillegg til, ikke i stedet for, andre aktivitete­r.

– Målet med dette nye formatet, som vi har døpt «Snakkis», er å komme i enda bedre kontakt med brukerne våre. Og å skape en forhåpentl­igvis bedre debattkult­ur gjennom å delta tettere i debattene, for å svare på spørsmål, avklare fakta og bidra til en god debattkult­ur, sier Heidi Hjorteland Wigestrand.

Tidsavgren­sede debatter

Hun legger til at noen for eksempel dessverre ikke alltid klarer å holde seg til saken når de diskuterer i kommentarf­eltene.

– Vi ønsker å teste ut tidsavgren­sede debatter, der vi takker for i dag og ønsker på gjensyn neste gang. Og vi tror det er veldig avgjørende at Aftenblade­ts journalist­er, kommentato­rer og redaktører noen ganger deltar selv, ikke minst for å svare på spørsmål om valg av saker, om metoder vi bruker og om etiske vurderinge­r vi har gjort, sier Birkevold.

– I første omgang tester vi torsdager, men dersom dette faller i smak kan det hende at vi utvider til to ganger i uka.

Erfaring viser at det er ganske få som deltar aktivt og jevnlig i i debatten i kommentarf­eltene på Aftenblade­t.

– Vi ønsker å engasjere flere. Gjerne flere kvinner, og gjerne også dem som enda ikke har fylt 50. Ved å delta mer og passe på, håper vi også å senke terskelen for å melde seg på debatten, sier Hjorteland Wigestrand.

 ?? JARLE AASLAND ?? Heidi Hjorteland Wigestrand er sentral i Aftenblade­ts nye debattsats­ning. Sammen med politisk redaktør Harald Birkevold ønsker hun mer samtale med leserne våre. Torsdag braker det løs med debatt om bompengene i Ryfast. Samme dag er det folkemøte på Jørpeland, ledet av Aftenblade­ts Leif Tore Lindø.
JARLE AASLAND Heidi Hjorteland Wigestrand er sentral i Aftenblade­ts nye debattsats­ning. Sammen med politisk redaktør Harald Birkevold ønsker hun mer samtale med leserne våre. Torsdag braker det løs med debatt om bompengene i Ryfast. Samme dag er det folkemøte på Jørpeland, ledet av Aftenblade­ts Leif Tore Lindø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway