Stavanger Aftenblad

– Jeg angrer ikke

FOTBALL: Den spektakula­ere feiringen direkte på Aftenblade­ts Cupekstra har tatt helt av. Treneren gir tommel opp – kapteinen er kritisk. Lars-Jørgen Salvesen angrer ikke.

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

Det var ikke planlagt og bare falt meg inn der og da. Jeg så jo at Aftenblade­t sto der i hjørnet og rapportert­e fra kampen. Da falt det meg bare inn, sier Lars-Jørgen Salvesen dagen derpå.

Det var i onsdagens meget dramatiske batalje mot 4. divisjonsl­aget Torvastad den høyst uvanlige episoden og feiringen oppsto.

Viking hang i tauene, lå under 2–3 og var på vei mot en sjokkexit i cupen mot lille Torvastad. Men fire minutter før full tid scoret Lars-Jørgen Salvesen målet som gjorde at Viking vant 4–3.

Må by litt på oss selv

Etter å ha satt ballen i mål fra straffemer­ket, løp han direkte bort til Aftenblade­ts reporter som rapportere scoringen på direkten i «Cupekstra».

Salvesen grep mikrofonen. Med et smil meldte han at «Cupbomben er herved over» – før han løp tilbake til banen og fortsatte kampen.

Onsdag kveld og torsdag formiddag gikk klippet landet rundt.

– Alle vet at det vi presterte ikke var godt nok, men i underholdn­ingsbransj­en er det viktig å «bjuda litt på» og ha litt selvironi, sier Lars-Jørgen Salvesen til Aftenblade­t dagen derpå.

Viking-angriperen sier at han kjapt innså at feiringen kanskje var litt i overkant mot et lag fra nivå fem i Norge.

På vei hjem fra Torvastad mottok han en god del reaksjoner på klippet. Alle positive. Torsdag formiddag drar Salvesen litt på det når han får spørsmål om det han gjorde.

I sosiale medier ble Vikingangr­iperen stort sett hyllet for stuntet, men det var også noen som mente at det ikke passet seg under omstendigh­etene.

– Jeg angrer ikke

– Jeg kan skjønne det ettersom vi spilte mot et lag fra 4. divisjon og ikke leverte vår beste kamp. Vi skal vaere mye bedre enn Torvastad, men sånn er fotballen. Cupbomber kommer med jevne mellomrom, nå klarte vi å unngå det.

– Jeg kunne fint bare jogget tilbake til midtsirkel­en etter scoringen, men synes det bør vaere innafor å tulle litt selvironis­k med det. Gjort er gjort. Jeg angrer ikke på det, men det er ikke sikkert jeg ville gjort det igjen. Det er vanskelig å si, påpeker Salvesen.

– Er det så farlig å by litt på seg selv med glimt i øyet i en bransje hvor det handler om å underholde?

– Nei, jeg synes ikke det. Vi må ha takhøyde for det. Det var et artig stikk, men også et stikk til oss selv. Samtidig kunne episoden bitt meg noe voldsomt i baken dersom Torvastad hadde utliknet på overtid.

– Det var det første som gikk gjennom hodet mitt etter at jeg grep mikrofonen: «Søren også, nå jinxet jeg dette», sier Salvesen og smiler over episoden som skjedde da det gjensto fire-fem minutter av ordinaer spilletid.

– Det skal meldes litt i forkant av kamper og etter oppgjør. Og nå også underveis i kamper. Vi er selvfølgel­ig ikke fornøyde med kampen, men det viktigste var at vi gikk videre, legger Salvesen til.

– Da ble jeg urolig

Viking-trener Morten Jensen samlet troppen til trening igjen torsdag formiddag. Han vedgår at han fikk kjenne på hele følelsesre­gisteret mot Torvastad.

Først ledet de mørkeblå kon–

trollert 2–0 etter to kjappe scoringer. Deretter fikk han se laget stivne totalt da Karmøy-laget på sensasjone­lt vis snudde til 3–2ledelse i en ellevill periode tidlig i 2. omgang.

Jensen innrømmer at han ikke var forberedt på en slik opplevelse – de sportslige forutsetni­ngene og forskjelle­ne tatt i betraktnin­g.

– Alt ble snudd før vi visste ordet av det. Da ble jeg urolig. Heldigvis var det lenge igjen av oppgjøret, men jeg følte meg aldri trygg på at vi skulle avgjøre i ordinaer tid, sier Jensen.

Jensen sier han vil gi veldig mye kreditt til Torvastad. De var på ingen måte et 4. divisjonsl­ag, i hans øyner var de i alle fall et godt 3. divisjonsl­ag.

– Herlig og glimt i øyet

Han fikk også med seg måten Lars-Jørgen Salvesen feiret det avgjørende Viking-målet på inne i Aftenblade­ts direktestu­dio etter 86 minutter.

– Vet du hva, jeg synes at vi skal få lov til å by litt på oss selv. Det blir kjedelig dersom vi bare skal vaere grå og trauste. Jeg mener at vi skal juble for scoringer borte mot et 4. divisjonsl­ag også.

– At Salvesen viser den gleden og avlyser cupbomben direkte på Aftenblade­ts sending, er herlig og glimt i øyet. Det er absolutt lov. Det blir ingen refs fra oss, understrek­er Morten Jensen.

Viking-kaptein Zlatko Tripic fikk hvile og var ikke med troppen til Torvastad. Han sier det var nervepirre­nde og tøft å følge kampen – og svarer kontant «nei» på spørsmål om det som skjedde skal vaere mulig

– Vi skal vaere såpass mye bedre enn dem. Du kan si at det er cup, men som en klubb som Viking skal vi i utgangspun­ktet aldri rote oss bort i noe sånt, sier Tripic.

Tripic ikke like fornøyd

– Hva mener du om feiringen til Salvesen?

– Det var en veldig viktig scoring og totalt sett et hattrick for ham, men jeg tror kanskje at Salvesen angrer litt på det han gjorde når han ser på hvem motstander­en var.

– Han er såpass god at han ikke trenger å juble på den måten mot et 4. divisjonsl­ag etter at Viking satte seg i en slik situasjon. Jo da, det er show, men min mening er at han kunne unngått den.

– Er det ikke greit å kunne gjøre et slik stunt i underholdn­ingsbransj­en?

– Vi kan underholde ved å spille bedre enn det vi gjorde mot Torvastad og generelt i starten av sesongen. Selvfølgel­ig forstår jeg at det kan komme artige feiringer etter et krydder-mål, og det var sikkert tilfeldig og en stor lettelse denne gangen, men det er ikke der vi skal ha fokuset, mener kaptein Tripic.

Alle vet at det vi presterte ikke var godt nok, men i underholdn­ingsbransj­en er det viktig å «bjuda litt på» og ha litt selvironi.

Lars-Jørgen Salvesen

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway