Stavanger Aftenblad

– Ikke alle i Spillet jeg ville dratt til Kanariøyen­e med

TV: Erik Thorstvedt tror at lojalitet og fellesskap står sterkere blant den eldre generasjon­en enn den yngre. – Men hadde alle vaert som meg, ville det blitt et drit kjedelig program, sier 61åringen.

- Rolf Frøyland rolf.froyland@aftenblade­t.no

OBS: Har du ennå ikke sett episode 10 av Spillet som ble sendt på TV 2 Direkte søndag kveld, og ikke vil vite flere detaljer, så bør du slutte å lese nå.

Det som skjedde, var nemlig at Lagspiller­en med stor L, Erik Thorstvedt, ble stemt hjem sammen med kjellerkom­pis Steffen Eriksen.

I avslutning­stalen til de gjenvaeren­de deltakerne sa Thorstvedt at han bare sitter igjen med en god følelse og at det hele hadde vaert en stor fornøyelse. «Jeg har gjenoppdag­et hvor gøy det er å vaere med på å bygge en gjeng, å vaere et lag», oppsummert­e han.

– Jeg hadde det kjempekjek­t. Mange der inne hadde det tøft, men det hadde aldri jeg, sier Thorstvedt til Aftenblade­t etter exiten.

Han beskriver det som en velsignels­e å havne i kjellereta­sjen. Der slapp han alt styret i overetasje­n med allianseby­gging, taktikkeri og utstemming­er.

I episode 8 fikk den tidligere Viking- og Tottenham-keeperen kritikk av seriens observatør­panel for å stemme blankt i stedet for å velge noen han ønsket ut. Det førte til at Thorstvedt la ut en video på egen Instagram-profil, der han forklarer avgjørelse­n som prinsipiel­l:

– Jeg er gammel lagidretts­utøver. Min lojalitet til fellesskap­et er veldig sterkt. At jeg skal stemme ut noen fra mitt lag for å beskytte meg selv, det skjer ikke, det er mitt prinsipp, sa han.

To episoder etterpå ble han selv utstemt.

– Slik det utviklet seg, tok jeg bare streite avgjørelse­r. Jeg fikk kritikk for at jeg ikke stemte taktisk for å redde meg selv. Men den tanken streifet meg ikke. Jeg holdt meg lojal til kjellerlag­et og den avgjørelse­n var ganske enkel, sier Thorstvedt og legger til:

– Det betyr ikke at jeg er et bedre menneske eller mer nobel, men det er min måte å gjøre det på.

Fikk sjokk

For 61-åringen ble deltakelse­n også en slags deltakende studie i hvordan forskjelli­ge mennesker forholder seg til hverandre, spillet og kampen om å vinne.

– Det er mulig en generasjon­sgreie at folk angriper ting på ulike måter, men lojalitet og fellesskap står kanskje sterkere blant oss eldre enn de yngre.

Det å vaere «en god spiller» er kanskje mer positivt ladet blant den generasjon­en.

Han tror at selv om det stadig blir gjentatt at det hele er et spill, og at noen deltakere kan gå inn i roller, vil det uansett vaere et snev av hver enkelts ekte personligh­et som kommer fram i handlingen­e.

For eksempel da Vidar Magnussen gikk mot sin egen allianse og stemte på Danby Choi og reddet Erik Thorstvedt i episode 9, en handling Thorstvedt etterpå beskrev som det største sjokket han hadde opplevd.

– Jeg skulle gjerne ha vunnet, men det er ting som er viktigere. Jeg sa til Vidar etter det som skjedde at dersom vi kom til å møtes i finalen, skulle jeg la ham vinne. Og det mener jeg. Han tok en stor personlig kostnad for å redde meg. I en kaotisk tilvaerels­e i et urettferdi­g spill, prøvde han å skape sin egen rettferdig­het. Det står det respekt av.

Dyktighet og flaks

61-åringen er imponert over måten produksjon­en har bygget opp Spillet og ikke minst satt det sammen for tv. Kamera i alle rom som filmer 16 timer i døgnet, skal ned til episoder på litt over én time.

Hver episode har naermere én million seere i snitt og er så langt i år TV 2 Plays tredje mest sette program, bak Kompani Lauritzen og The Voice.

– Det er gulljevt, sier Thorstevdt, som tror seriens overraskel­seselement­er, castingen og fortellerg­repet med panel har gjort at folk har tatt den så godt imot.

– Og så har de hatt flaks. Det skjedde syke ting der inne. At Danby sendte Anette ned i kjelleren i første episode er uforståeli­g. Men en god ting med tanke på underholdn­ingen. Hadde alle vaert som meg, ville det blitt et drit kjedelig program.

I løpet av oppholdet fikk Thorstvedt et godt vennskapsf­orhold til Anette Hoff. Han trekker også fram de yngre deltakerne Herman Dahl og Martine Lunde som strålende folk, og all kritikken Ida Elise Broch har fått, mener han er direkte urettferdi­g. Men det er ikke alle han kom like godt overens med.

– Gruppa ble jo satt sammen fordi vi er ulike. Du kan jo si det slik at det ikke er alle i Spillet jeg ville dratt til Kanariøyen­e med.

 ?? PINAKKEL STUDIO / TV 2 ?? Erik Thorstvedt er en av 12 spillere i TV 2-suksessen Spillet. På bildet ser vi også Danby Choi, Steffen Eriksen, Martine Lunde, Anette Hoff og luggen til Ida Elise Broch.
PINAKKEL STUDIO / TV 2 Erik Thorstvedt er en av 12 spillere i TV 2-suksessen Spillet. På bildet ser vi også Danby Choi, Steffen Eriksen, Martine Lunde, Anette Hoff og luggen til Ida Elise Broch.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway