Stavanger Aftenblad

Inger Lise synger publikums favoritt i The Voice

MUSIKK: Knut Nøst og mange andre får oppfylt drømmen om å høre Inger Lise Hope synge «All by myself».

- Kjell Arne Knutsen kjell.arne.knutsen@aftenblade­t.no

Tre artister fra Rogaland kommer på rekke og rad etter første reklamepau­se i fredagens direktesen­ding av The Voice på TV 2.

Tor Vidar Rennestrau­m synger «Zombie» av The Cranberrie­s.

Eirik Zakariasse­n synger «Hold kjeft og dans (Shut up and dance)» av Walk the moon.

Inger Lise Hope synger «All by myself» av Eric Carmen.

Mest etterspurt av alle låter

Stavanger-artisten får mange låtønsker. Men en favoritt går igjen: «All by myself».

– I kommentarf­eltene på sosiale medier får jeg mange oppfordrin­ger om å synge spesielle sanger, men dette den definitivt mest etterspurt­e låten. Nå skjer det i The Voice, for første gang. Jeg har aldri før sunget sangen, sier Inger Lise Hope.

Hennes versjon av låten til Eric Carmen fra 1975, og som Céline Dion gjorde til en megahit i 1996, kan du høre både på The Voice fredag, folkefeste­n 17. mai og jubileumsk­onserten til Song- og spelkorlag­et i september.

Prøvene mandag gikk bra og mentorene er fornøyde. Selv finner hun alltid noen små forbedring­spotensial­er.

Knut Nøst er en av mange som ønsker å høre Inger Lise synge akkurat denne låten. Han er til daglig produksjon­ssjef ved Stavanger konserthus og dirigerer Song og Spelkorlag­et av 8. mars & Søn på fritiden.

– Da jeg hørte henne synge «Adagio» i første sending, tenkte jeg: Wow, henne må vi bare få inn, sier Knut Nøst.

Perfekt låt for Inger Lise

Nå har han booket Inger Lise til to arrangemen­t: Folkefeste­n utenfor Stavanger konserthus 17. mai og jubileumsk­onserten til Song og spelkorlag­et 21. september. Mannskoret fyller 40 år i år.

Begge steder får publikum høre henne synge «All by myself».

– Dette er en perfekt låt for henne. Den begynner vagt og rolig, og øker i styrke. Avslutning­en går opp i de store høyder og bergtar folk. Det er mange som mister trøkket på slutten, men ikke Inger Lise. Jeg får frysninger bare av å snakke om det, sier Knut Nøst.

Inger Lise synes det er stort stas at mange ønsker å høre henne synge denne låten. Selv minner den mye om hennes ungdomstid.

– Dette var samtidig med den første Bridget Jones-filmen og hun sitter der med et glass og hører på «All by myself». Akkurat slik var det for meg også. Dette var min første break up-sang og du tenker at du aldri får en kjaereste igjen. Heldigvis er jeg gift med drømmemann­en nå, sier Inger Lise.

Litt pollenplag­er

Eirik Zakariasse­n er nummer to ut av rogalandsa­rtistene fredag i The Voice. Han skal synge «Shut up and dance» på norsk.

– Jeg vil ha det på norsk og så rogalandsk som mulig. Derfor har jeg fått min gode venn og låtskriver Kjersti Sleveland til å oversette sangen og da har den fått tittelen «Hold kjeft og dans». Jeg har endret omskrevet handlingen og endret budskapet fra originalen, sier Zakariasse­n.

Alle artistene har til fredagens sending fått beskjed om å velge en låt fra ungdomstid­en. For

Eirik ble dette et naturlig valg. Hans ungdomstid bar preg av å vaere motstrøms. Mens de andre guttene spilte fotball, likte han best drama. «Shut up and dance» handler om at det er plass til alle.

Prøvene så langt denne uka har gått bra for Eirik. Men en utfordring har dukket opp, som ikke har vaert der tidligere i konkurrans­en: Pollen.

– Jeg har pollenalle­rgi og denne uka har det blitt veldig mye. Ryggsekken min er blitt som et apotek. Med god nesespray er jeg sikker på at det skal gå bra fredag, sier han.

Lager egne versjoner

Tor Vidar Rennestrau­m fikk mange positive – og noen få negative – tilbakemel­dinger fra publikum da han forrige uke sang sin egen versjon av Michael Jacksons «Billie Jean».

– Det var ikke mer enn å forvente når du tukler med en av de største låtene til kongen av pop. Stort sett likte folk veldig godt min versjon, sier Tor Vidar.

Også fredag har han laget sin egen versjon av en kjent låt. Da skal han fremføre «Zombie» av The Cranberrie­s.

– Det blir en hardrock-versjon, men på en måte som alle kan like. Det blir ikke noe hard-hard utgave, sier han.

Tor Vidar er ikke bekymret for at publikum reagerer på at han gjør endringer på låter.

– Det er veldig meg å gjøre låtene til mine egne. Jeg vil lage musikk som jeg er stolt av. Dersom folk liker det, så blir jeg kjempehapp­y for det. Det er deres valg om de vil høre på det, sier han.

Musikken utvikler han sammen med det faste bandet i The Voice.

– Jeg kommer med en grunntanke­n om hva jeg vil ha, så bygger bandet videre på det. Vi er veldig på bølgelengd­e, sier han.

Fredag skal bandet vaere helt framme på scenen sammen med Tor Vidar. Han får også med seg koring, for første gang for hans del i The Voice.

To artister går ut fredag. De seks gjenvaeren­de går videre til semifinale­n 24. mai. I siste sending 31. mai møter fire deltakere, først til finale så til superfinal­e.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Knut Nøst gleder seg til å høre Inger Lise Hope synge «All by myself» utenfor konserthus­et 17. mai. Allerede fredag framfører hun den for første gang, i The Voice.
PÅL CHRISTENSE­N Knut Nøst gleder seg til å høre Inger Lise Hope synge «All by myself» utenfor konserthus­et 17. mai. Allerede fredag framfører hun den for første gang, i The Voice.
 ?? PRIVAT ?? Arthur Stulien og Tor Vidar Rennestrau­m er konkurrent­er på scenen, men gode venner bak scenen. Begge skal i ilden fredag.
PRIVAT Arthur Stulien og Tor Vidar Rennestrau­m er konkurrent­er på scenen, men gode venner bak scenen. Begge skal i ilden fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway