Stavanger Aftenblad

Internt har vi vaert rolige

FOTBALL: Smilene Viking dro hjem fra Drammen med etter seieren mot Godset, avslørte både glede – og en god dose lettelse.

- Stig Nilssen Journalist stig.nilssen@ aftenblade­t.no

Like etter at dommeren hadde blåst av oppgjøret som endte med 1– 0-seier borte mot Strømsgods­et, kom daglig leder Eirik Bjørnø ned utenfor spillernes garderobe på Marienlyst.

Han tok et dypt magedrag – og pustet lettet ut.

To meter bak kom sportsdire­ktør Erik Nevland. Han smilte, han også.

Selv om det bare var spilt seks seriekampe­r før oppgjøret i Drammen, hersket det en rimelig laber stemning eksternt rundt laget etter cupfadesen mot Levanger.

– Har vaert rolige

Og med Bodø/Glimt og Brann oppe i marsjfart i serien, skjønte alle betydninge­n av å slå tilbake med tre poeng på direkten.

Ikke bare for å slå tilbake mot kritikerne og henge med i medaljestr­iden, men også for entusiasme­n før den utsolgte kampen mot LSK 16. mai.

Sportsdire­ktør Erik Nevland sier støyen ikke nådde gangene i Jåttåvågen.

– Selvsagt er det en kjempenedt­ur å tape for Levanger, det hadde vi ikke tatt med i beregninge­n. Det gjør jo at ting blir litt opphetet, men internt har vi vaert ganske rolige, sier Nevland.

– Hva betyr det for dere å slå tilbake slik, vise moral og den viljen på direkten med et svekket lag mot det som normalt er en vanskelig bortemotst­ander?

– Det er alltid viktig å vinne fotballkam­per. Det viser at det er en «go» i denne gjengen. Så gjelder det bare å få det ut hver helg, påpeker Nevland.

– Trengte denne seieren

Viking-kaptein Zlatko Tripic måtte forlate banen helt på tampen av oppgjøret. Han var helt ferdig og tom for krefter.

I likhet med Sondre Langås, Simen Kvia-Egeskog, Patrik Gunnarsson, Herman Haugen og Patrick Yazbek som startet mot Godset, var han ikke i startellev­eren mot Levanger.

– Kvaliteten på kampen mot Godset var ikke all verden. Det var mer en mental kamp mellom to lag som hadde mange minutter i beina i cuprunden midt i uken. Samtidig visste vi at det ville vaere fordel oss utover i oppgjøret – ettersom vi har rullert litt mer, sier Tripic.

– Trengte Viking denne seieren nå?

– Ja, det vil jeg si. Vi trengte å vinne på en merkelig dag. Det er ganske deilig. Jeg synes vi fortjente de marginene du må ha for å vinne slike kamper, sier Tripic og legger til at det var «ekstremt deilig» å redde en ball på streken allerede etter to minutter av oppgjøret.

Før oppgjøret mot LSK 16. mai, ligger Viking på 5. plass på tabellen i eliteserie­n.

– Jevnere serie

Det er fem poeng opp til Brann på sølvplass, men Viking har spilt en kamp mindre.

– Det er rart med fotballen, det går så fort opp og ned. Nå har vi nettopp startet sesongen, men vi har satt oss i en fin posisjon. Det gjelder å bygge selvtillit framover. Det er vel bare Bodø/Glimt som ikke har gått på noen smeller. Eliteserie­n har blitt jevnere, påpeker Tripic.

Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim likte svaert godt at det defensive satt bra mot Godset. Viking har jobbet med den biten av spillet – og holdt nullen.

Treneren understrek­er at måten Viking framsto på som et lag, betydde ekstremt mye.

– Så skjønner jeg at folk blir skuffet når vi ryker ut av cupen mot Levanger. Da er det for så vidt greit at det skytes mot Morten Jensen og meg.

– Innad er vi ganske tålmodige og jobber med de tingene vi ønsker. Målet vårt er fortsatt å fighte helt der oppe. Da er trepoenger­e viktige, understrek­er Lunde Aarsheim.

Det er alltid viktig å vinne fotballkam­per. Det viser at det er en «go» i denne gjengen. Så gjelder det bare å få det ut hver helg

Sportsdire­ktør Erik Nevland

 ?? ?? Sportsdire­ktør Erik Nevland sier støyen ikke nådde gangene i Jåttåvågen.
Sportsdire­ktør Erik Nevland sier støyen ikke nådde gangene i Jåttåvågen.
 ?? ?? AFTENBLADE­T I DRAMMEN:
AFTENBLADE­T I DRAMMEN:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway