Stavanger Aftenblad

Plutselig ble det helt stille i hallen

HÅNDBALL: Det ble nok en nervepirre­nde kamp mellom Storhamar og Sola i semifinale­n i sluttspill­et. For én spiller endte sesongen på verst mulig vis.

- Tom Gøran Haukalid tom.goran.haukalid@aftenblade­t.no

– Det har vaert tre spennende og gode kamper mot Storhamar. I to av kampene har de vaert dyktigere enn oss de siste fem minuttene, og det er litt drit, sier Sola-trener Steffen Stegavik til Aftenblade­t etter tapet i den tredje semifinale­n mot Storhamar.

– Men det er ikke tilfeldigh­eter. De har vaert bedre enn oss, og det har de vist gjennom sesongen. Men vi skal vaere fornøyde med sesongen vi har gjennomfør­t i år også, fortsetter Stegavik.

Etter at Sola vant den første sluttspill­kampen mot Storhamar, etterfulgt av et tap i returoppgj­øret på hjemmebane, skulle det hele avgjøres i Hamar lørdag.

I potten lå en potensiell historisk sluttspill­finale for Sola, som aldri har kommet lenger enn en semifinale.

– Vi har levert omtrent den samme prestasjon­en tre år på rad nå. Vi kjemper mot de beste lagene. I tillegg solgte vi Live Rushfeldt Deila midt i sesongen, og likevel klarer vi disse resultaten­e. Nå sender vi en ny spiller til en Champions League-klubb. Det er gøy at spillerne får dra til gode klubber, sier Stegavik.

– Kjente det vred seg

Kristina Novak, som er ferdig i gult etter sesongen, startet kampen med å dunke inn to kjappe scoringer. Lagene fulgte hverandre tett, og byttet på ledelsen i en fartsfylt kamp.

Men etter sju minutter ble det bråstopp og bomstille i hallen.

Sola-keeper Rikke Marie Granlund skulle gjøre et utslag da hun fikk et skudd mot seg, og så ut til å få en vridning i kneet.

– Det er ikke fine bilder, lød det fra TV2s håndballek­spert Ida Alstad.

– Jeg kjente det vred seg på en merkelig måte i kneet, og så gjorde det ganske vondt. Nå går det litt bedre, sier Granlund til Aftenblade­t.

Den tidligere landslagsm­ålvakten ble liggende i et par minutter, og måtte baeres av parketten ved hjelp av treneren og Camilla Herrem, til applaus fra hjemmepubl­ikummet.

Hun håper å få tatt en MRundersøk­else i løpet av neste uke, forteller hun videre.

– Jeg håper det ikke er alvorlig, men jeg føler at det skjedde ett eller annet der. Det er kjipt at det skulle skje i siste seriekamp.

Ine Skartveit Bergsvik ble byttet inn for Granlund.

En svaert intens førsteomga­ng, endte med at hjemmelage­t ledet 16–14 til pause.

Thriller

Halvveis i andreomgan­g var lagene like langt på stillingen 23–23.

Bortelaget slet med å bryte seg gjennom i etablert angrep, men da Storhamar pådro seg utvisning på utvisning, benyttet Sola seg av muligheten­e til å komme à jour.

Dermed gikk det, som mange ganger før, mot noen svaert spennende sluttminut­ter mellom Storhamar og Sola.

Med ti minutter igjen hadde bortelaget flere gode muligheter til å gå opp i ledelsen, men Storhamar-keeper Eli Marie Raasok, gjorde livet surt for Sola-spillerne gang på gang.

Med seks minutter igjen av kampen ble Malin Holta utvist, og Storhamar økte ledelsen på det påfølgende straffekas­tet til 27–25.

Den ledelsen klarte aldri Sola å hente opp igjen. Det endte til slutt 32–26.

Dermed er det Storhamar og Vipers som skal spille finale, som de tre foregående årene, mens Stegaviks mannskap kan ta sommerferi­e.

Det vil i løpet av de kommende dagene og ukene bli tatt en avgjørelse rundt framtiden til flere Sola-spillere. Deriblant Malin Holta og Maja Magnussen.

Fra før av er det klart at Kristina Novak skal til den franske Champions League-klubben Brest, mens Janne Håvelsrud Eklo skal tilbake til klubben hun er utlånt fra, Byåsen. Også Lene Kristianse­n Tveiten er ferdig i gult. Hun skal neste sesong spille i Molde.

FOTBALL: Erling Braut Haaland fikk for annet år på rad premien for å vaere den ypperste målscorere­n i Premier League. Haaland forble målløs da Manchester City slo West Ham 3-1 og tok sin fjerde strake Premier League-tittel, men hans 27 mål denne sesongen kan ingen matche.

Etter kampslutt søndag ble jaerbuen overrakt gullskoen som et bevis på det. Naermest nordmannen var Chelseas Cole Palmer med sine 22 mål.

– Å vinne gullskoen på ny er veldig spesielt for meg. Jeg er stolt av å hjelpe laget og mine fantastisk­e lagkamerat­er. Jeg vil takke dem for å ha hjulpet meg til denne prisen, sier Haaland i en uttalelse via klubben.

Haaland satte i fjor PLrekord da han nettet elleville 36 mål. Denne sesongen har skader gitt faerre kamper, men 27 mål er sterkt i PL-sammenheng. Sist gang en spiller andre enn han selv scoret over 27 mål var i 2017/18 da Mohamed Salah nettet 32 mål.

Disse ti scoret mest i Premier League denne sesongen:

1) Erling Braut Haaland (Manchester City) 27 mål, 2) Cole Palmer (Chelsea) 22, 3) Alexander Isak (Newcastle) 21, 4) Phil Foden (Manchester City), Ollie Watkins (Aston Villa) og Dominic Solanke (Bournemout­h) 19, 7) Mohamed Salah (Liverpool) 18, 8) Son Heung-min (Tottenham) 17, 9) Jarrod Bowen (West Ham) og Jean-Philippe Mateta (Crystal Palace) 16.

?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Solas Rikke Marie Granlund var maks uheldig og pådro seg det som så ut som en alvorlig skade i bortekampe­n mot Storhamar.
PÅL CHRISTENSE­N Solas Rikke Marie Granlund var maks uheldig og pådro seg det som så ut som en alvorlig skade i bortekampe­n mot Storhamar.
 ?? DAVE THOMPSON / AP / NTB ?? Erling Braut Haaland er igjen toppscorer i Premier League.
DAVE THOMPSON / AP / NTB Erling Braut Haaland er igjen toppscorer i Premier League.