Stavanger Aftenblad

– Han tok kapteinsan­svar

FOTBALL: Mot Sandefjord var Joe Bell (25) akkurat den midtbanema­estroen laget trenger. Da gnistret det for alvor av Viking igjen.

- Kjetil Flygind Journalist kjetil.flygind@ aftenblade­t.no

– Jeg ønsker å vaere en skapende kraft og bidra med de avgjørende pasningene i tillegg til å gjøre «drittjobbe­n» som forventes av meg, sier Bell til Aftenblade­t.

25-åringen fra New Zealand står med tre målgivende pasninger denne sesongen. En kom på Jotun Arena mandag da Joe Bell styrte Viking til 3–0seier over Sandefjord.

Geniale pasninger, han dro seg forbi pressledd og motstander­e, var framoverre­ttet, leste situasjone­r, fanget løse baller, var sterk delaktig i gjenvinnin­gen, tett oppi de fleste naerkamper og var påskrudd i 90 minutter.

Da er gevinsten stor med Joe

Bell sentralt på midtbanen for Viking.

– Mer profesjone­lt

– Det var en sterk seier – spesielt på bortebane. Tidligere i sesongen har vi vaert litt «shaky», men denne gangen opptrådte vi mer profesjone­lt. Vi skuffet alle med prestasjon­en 16. mai, vi måtte slå tilbake mot Sandefjord. Og dette var en fin måte å gjøre det på. Selv om kanskje ikke én seier veier opp for skuffelsen mot Lillestrøm.

Mannen med krøllene var et eneste stort glis etter kampen i Sandefjord. Han ble kåret til Vikings beste av Aftenblade­t og ble belønnet med karakteren 8 på spillerbør­sen.

– Takk, det var snilt. Det er lett å vaere god med så gode medspiller­e rundt seg, sier Bell.

– Men er det ikke litt sånn at medspiller­ne dine blir gode når du er god?

– Jo, kanskje. Det var en god kamp. Men når det er stor bevegelse foran meg når jeg har ballen og alle jobber så godt, er det en fornøyelse å spille.

Jobber med det

Aftenblade­t har savnet litt av drivet Bell viste med ball mandag. Han dro seg forbi spillerne som presset ham. Avanserte, satte fart på, skapte overtall og rom. Og var direkte avgjørende med sin presise pasningsfo­t.

I tillegg var han mye oftere på rett plass de gangene Viking sto høyt for å vinne tilbake ballen eller avlive potensiell­e overganger for Sandefjord. Også det har vaert litt mangelvare.

– Jeg følte de avgjørende og viktige pasningene satt der de skulle. Det er noe jeg har jobbet med og hatt fokus på. Kanskje ble det du nevner mer synlig akkurat i denne kampen. Men jeg har jobbet mye med å kunne utgjøre en forskjell, ikke bare komme meg gjennom kampen, hvis du skjønner. Ikke bare vaere en del av det som skjer, men ta tak i kampen. Det skal jeg fortsette med.

– Jeg har nok hatt en tendens til å trille for mye ball, spille på det sikre. Mot Sandefjord ble det mer framoverre­ttet. Så er det sånn at du ønsker alltid å gå hardt ut fra start i en sesong. Men alt handler om selvtillit. Og det får du av gode prestasjon­er.

– Ingen synes synd på oss

Trener Morten Jensen likte svaert godt det han så av Bell. Og han vet hvorfor det ble som det ble:

– Det har med kampbildet å gjøre. Kampen åpnet seg med vår tidlige ledelse. Sandefjord måtte fram og rommene åpnet seg. Joe er god når han får og finner de rommene. De gangene vi møter lag som ligger veldig lavt, er det ikke så mye rom. Derfor blir det mer ballflytin­g som du gjerne ser i for eksempel håndball, at ballen går en del på tvers.

Men det viser også hvorfor det er så viktig at Viking evner å ta vare på sjansene sine om omsette disse til scoring. Da endrer forutsetni­ngene seg og Viking kan få spille på sine styrker i stedet for at det bare blir ballflytti­ng.

– Dessuten er Joe i kapteinste­amet vårt nå. Han tok kapteinsan­svar ved måten han spilte på. Flere andre også. De angrep, tok seg forbi pressledd og var modige. Og det har vi trenere utfordret spillerne på. Vi tapte 16. mai, men det var ikke sånn at vi skulle gå til Sandefjord-kampen og vaere feige. Fram med kassen, var beskjeden spillerne fikk før kamp. Ingen synes synd på oss og du får ingenting gratis. Du må gripe anledninge­n, sier Morten Jensen.

 ?? TROND R. TEIGEN / NTB ?? Joe Bell serverte to målgivende pasninger mot Sandefjord og leverte en meget god kamp.
TROND R. TEIGEN / NTB Joe Bell serverte to målgivende pasninger mot Sandefjord og leverte en meget god kamp.
 ?? ?? AFTENBLADE­T I SANDEFJORD:
AFTENBLADE­T I SANDEFJORD:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway