Stavanger Aftenblad

Legendens barnebarn belønnes med ny Viking-kontrakt: – Drømmen fortsetter

FOTBALL: Legenden og bautaen Svein Kvia spilte 551 kamper for klubben. Nå har barnebarne­t Simen KviaEgesko­g (20) skrevet en ny kontrakt med Viking.

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

– Det er veldig deilig å ha signert. Jeg trives veldig godt med å vaere i Viking og målet var å forlenge kontrakten, så det er godt.

Det sier Viking-spiller Simen Kvia-Egeskog til Aftenblade­t etter onsdagens trening i solsteiken i Jåttåvågen.

Stavanger-karen, som fyller 21 år når Viking møter HamKam i Eliteserie­n søndag, har signert en ny kontrakt som varer til 2027.

– Simen har hatt en fin utvikling. Det er en spiller vi har tro på. Og det begynner å betale seg. Han har fortjent dette. Det er en ekte Viking-gutt, sier sportsdire­ktør Erik Nevland om forlengels­en på tre år.

Det måtte bli Viking

Det har vaert Viking nesten hele livet for Kvia-Egeskog. En snartur innom Madla i yngre dager, utlån til Hødd og Skeid for å få matching som ung senior, ellers har det vaert Viking.

I juni 2021 fikk barnebarne­t til Viking-legenden Svein Kvia vaere med i sin første A-lagstropp. Det skjedde 56 år etter at morfaren – med 551 kamper i mørkeblått – debuterte for klubben.

Noen dager senere signerte den da 18 år gamle Simen sin første kontrakt med A-laget til Viking. Kontrakten gikk i utgangspun­ktet ut ved nyttår.

Debuten i Eliteserie­n fikk han i juli for tre år siden borte mot Strømsgods­et.

Denne våren har midtbanesp­illeren for alvor begynt å vise hva som bor i ham. I hjemmemøte­t med Tromsø for to og en halv uke siden startet han sin første eliteserie­kamp på over to år.

I 3–0-seieren over Sandefjord mandag scoret han sitt første mål i Eliteserie­n.

Vil ikke utfordre morfar

Og onsdag kom enda en opptur da en rykende fersk kontrakt lå klar.

Aftenblade­t har tidligere omtalt at Viking og Kvia-Egeskog var i dialog om framtiden.

– Det er jo på en måte drømmen som fortsetter dette. Det har vaert en litt kronglete vei for meg med noen utlån, blant annet. Men nå har jeg begynt å spille mer og mer. Og det er en god følelse. Det viser bare at hvis du står på og tar steg, så får du sjansen. Det er kjekt å se, sier KviaEgesko­g.

– Tror du morfar ville vaert stolt av deg?

– Ja, det håper jeg. Jeg får bare prøve å fortsette der han slapp. Kanskje bli enda bedre. Men jeg har ikke noe mål om å slå rekorden hans på antall kamper i Viking.

– Stor forventnin­ger

Erik Nevland synes det er ekstra kjekt å komme til enighet med en spiller som har gått gradene i Viking.

– Det gjør at vi gleder oss til fortsettel­sen. Simen er en kar vi har store forventnin­ger til i årene som kommer.

Han roser Kvia-Egeskogs mentalitet på veien til å bli et fast innslag på laget slik han er blitt denne våren.

– Det er ingen fasit når det kommer til veien til spilletid. For Simen sin del har det handlet mest om den han er som person. Han har vaert åpen for å dra på utlån, han har tatt det som en utfordring og hatt rett mentalitet. Og nå får han betalt i form av sitt første mål i Eliteserie­n og gode prestasjon­er de siste ukene.

– Er det hyggelig at Kvia-navnet også blir vaerende i Viking?

– Ja. I et historisk perspektiv er det gøy. Svein hadde vaert stolt av Simen hvis han hadde vaert her og sett utviklinge­n. Så håper jeg Simen når morfaren til taerne, da har han en lysende karriere foran seg.

 ?? ALEXANDER LARSEN/VIKING FK ?? Simen Kvia-Egeskog forlenger sin kontrakt med Viking. Her sammen med sportsdire­ktør Erik Nevland.
ALEXANDER LARSEN/VIKING FK Simen Kvia-Egeskog forlenger sin kontrakt med Viking. Her sammen med sportsdire­ktør Erik Nevland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway