Sterk med yoga (Norway)

DETTE TRENGER DU

Underbygg yogatrenin­gen din med disse nyttige hjelpemidl­ene og behagelige klærne.

-

Noe av det fine med yoga er at du egentlig trenger svært lite for å komme i gang.

Behagelige, elastiske klær, en sklisikker overflate og en forpliktel­se om å sette av en liten del av dagen til velvære vil gi en masse fordeler – både fysisk og følelsesme­ssig. En kropp i bedre form, økt konsentras­jon og fokus, et rolig sinn og en følelse av velvære i deg selv er innen rekkevidde – alt du trenger å gjøre, er å rulle ut matten og være mottakelig for opplevelse­n. For å gjøre yogareisen din enda mer sømløs, vil følgende tips og forslag bidra til å skreddersy øktene til dine behov og sørge for at du får mest mulig ut av praksisen.

1 KLÆR

Det finnes uhorvelige mengder yogaklær på markedet, og nye merker som tilbyr hver stil- og fargekombi­nasjon du kan tenke deg dukker opp nærmest daglig. Treningen din vil ikke bli dårligere om du har på deg en enkel tights og en T-skjorte, men av og til kan nye og lekre klær inspirere deg til å komme deg på matten når motivasjon­en er lav. Hvis du foretrekke­r naturlige fibre, kan bomull bli tungt og absorbere svette, så du vil kanskje prøve yogaklær i bambus. Bambus er supermykt, naturlig antibakter­ielt og hindrer sopp, og leder svetten bort fra kroppen til utsiden av stoffet hvor den fordamper. Det er også svært miljøvennl­ig ettersom den er en av de mest hurtigvoks­ende trærne i verden – opptil 1/2–1 meter om dagen!

Den viktigste faktoren er å passe på at det du har på deg ikke er i veien, at det strekker seg når du beveger deg, og er varmt eller kjølig nok til at det er behagelig. Her kommer noen få tips som sørger for at det du har på deg fungerer.

TOPPER

Hvis du skal gjøre varm yoga- eller en mer kardio-intensiv stil som ashtanga, vil du kanskje ha en kort topp som bidrar til å holde deg kjølig, men ellers er en lang, tettsitten­de topp bra. Hvis du helst ikke vil vise midjen, sørg for at toppen er lang nok til at den dekker når du bøyer deg framover eller bakover, og unngå at den er så løs at den sklir opp over brystet når du er i opp-ned-posisjoner. Ha alltid noe å ta på deg utenpå til pusteøvels­er eller avslapning­søkter, slik at kroppen ikke blir for kald.

UNDERDELER

For en intensiv klasse, velg stretchsto­ff som «puster» og transporte­rer svette, kanskje med mesh-paneler som bidrar til å holde deg sval. For langsommer­e stiler, som restorativ, har du det greit med en vanlig tights, men for alt som er mer aktivt, gjør en «test» med treposisjo­nen hjemme før du starter økten, for å forsikre deg om at

«DEN VIKTIGSTE FAKTOREN ER Å PASSE PÅ AT DET DU HAR PÅ DEG IKKE ER BEGRENSEND­E, AT DET STREKKER SEG NÅR DU BEVEGER DEG, OG ER VARMT ELLER KJØLIG NOK TIL AT DET ER BEHAGELIG»

føttene ikke sklir nedover stoffet.

Generelt bør du unngå alt med tykke linninger som kan komme i veien for foroverbøy­er, og sørg for at falden er over ankelen, for å unngå å tråkke på den i dype bøyer. Hvis du er opptatt av prisen – sjekk ut noen av de eksklusive merkene som tilbyr vendbare yogabukser. Da får du to bukser til prisen av én.

BH

Yoga er en lavintensi­v aktivitet, så det er ikke avgjørende at du har på deg en spesiell bh. Når det er sagt, trenger du en som dekker tilstrekke­lig, slik at alt holder seg på plass når du er i omvendte posisjoner som Hund som ser ned eller Skulderstå­ende! En «crop bra» med innebygde «hyller» er fint for mindre byster, eller bruk din daglige, ettersitte­nde bh eller en høyhalset T-skjorte hvis du er fyldigere. Mange yoga-bh- topper har justerbare skulderstr­oppfasonge­r eller fine design på ryggen, så du har mye å velge mellom.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway