Sterk med yoga (Norway)

UNDERARMST­ÅENDE

PINCHA MAYURASANA

-

Start på alle fire inntil en vegg, med knærne under hoftene og albuene rett under skuldrene. Sett tærne innunder og løft knærne opp fra matten mens du fører halebeinet tilbake. Legg så underarmen­e på gulvet, hold dem parallelle med fingrene spredt.

Gå en fot mot brystet, hold det andre beinet strakt, og ta noen få små hopp for å svinge det strake beinet oppover. Løft det litt høyere for hver gang (se Forberedel­se). Til slutt vil også det bøyde beinet løfte seg naturlig opp fra gulvet. Bruk nok drivkraft til å føre hoftene over skuldrene og hælene mot veggen over deg.

Press ned gjennom hendene og underarmen­e for å løfte skuldrene, dra skulderbla­dene fra hverandre og ribbeina innover. Trekk navlen inn mot ryggraden og løft fra halebeinet igjennom til tærne. Pust.

I begynnelse­n, bli i posisjonen i fem til ti åndedrag, og bygg opp til ett minutt. Øv på å være i posisjonen uten å hvile hælene mot veggen, og, etter som du blir tryggere, kan du gjøre posisjonen på matten midt i rommet.

For å komme ut, på en utpust, senk kontroller­t ett bein om gangen og hvil i Avslapning­sstillinge­n eller Savasana (s. 32).

FORDELER FOR KROPPEN

Styrker armene og skuldrene

Gir strammere mage

Styrker håndledden­e

Strekker halsen og skuldrene.

 ??  ?? PLASSER EN BLOKK MELLOM HENDENE, SLIK AT PEKEFINGRE­NE BERØRER SIDENE PÅ BLOKKEN OG TOMLENE BERØRER BUNNEN.
PLASSER EN BLOKK MELLOM HENDENE, SLIK AT PEKEFINGRE­NE BERØRER SIDENE PÅ BLOKKEN OG TOMLENE BERØRER BUNNEN.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway