Sterk med yoga (Norway)

DUEN

EKA PADA RAJAKAPOTA­SANA

-

Kom ned på alle fire, med hendene i skulderbre­ddes avstand, omtrent en håndbredde foran skuldrene. Før høyre kne forover og plasser det bak og utenfor høyre håndledd. I starten er høyre skinnebein i ca. 45 graders vinkel, med høyre hæl under venstre hofte. Etter som du gjør framgang, plasser leggen parallelt med forsiden av matten for en kraftigere hofteåpner.

Før venstre bein strakt ut bak deg, og hvil på midten av forreste lår. Trekk venstre hofte forover og høyre hofte bakover for å rette opp bekkenet.

Pust inn og press ned gjennom hendene for å forlenge ryggraden, strekk deg gjennom toppen av hodet, så, på en utpust, bøy deg forover over det bøyde beinet. Legg pannen på baksiden av hendene eller hvil den på en yogapute.

Dette er en kraftig hofteåpner – rett pusten din mot eventuelle områder med spenninger i hoftene for å bidra til å spre intensitet­en. Pust mykt og dypt i opptil tre minutter.

Når du er klar til å komme ut, pust inn og press ned gjennom hendene for å komme opp, og frigjør forsiktig beina. Gjenta på den andre siden.

FORDELER FOR KROPPEN

Forlenger hofteledds­bøyerne

Øker den eksterne rotasjonen i hoftene

Frigjør spenninger i hoftene

Lindrer isjias

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway