Sterk med yoga (Norway)

SKOLISSE MED FOROVERBØY

-

Denne yin-baserte posisjonen har samme beinstilli­ng som Kuansikt (s. 81). Fra alle fire, løft høyre kne, før det en anelse tilbake, kryss det over venstre legg og legg det utenfor venstre skinnelegg. Spre føttene fra hverandre, og pust ut idet du forsiktig senker baken for å sette deg mellom føttene.

Press jevnt ned gjennom begge sitteknute­ne. Hvis en side ikke berører gulvet, legg et sammenbret­tet teppe eller en tynn blokk under den. Hold en fot i hver hånd og før føttene så langt forover som det er behagelig, hold ett kne over det andre. Hvis det blir ubehagelig for det underste beinet, hold dette beinet utstrakt foran deg.

Ta et par åndedrag for å venne deg til strekken; press ned gjennom sitteknute­ne idet du åpner brystet, forlenger nakken og løfter gjennom toppen av hodet på innpusten, og lar vekten synke ned på utpusten.

Hvil fingertupp­ene på hver side av hoftene når du puster inn, forlenger ryggen og, på en utpust, forsiktig bøyer deg forover fra hoftene så langt som det er behagelig. Gå med hendene forover mens du gjør det.

Stans et øyeblikk for å venne deg til strekken, så, på neste innpust, forleng ryggraden og bøy deg ytterliger­e forover på en utpust. Lukk øynene og pust i fem til ti dype åndedrag.

På en innpust, trekk navlen inn mot ryggraden for å støtte ryggen og kom opp i sittende. Slipp beina og hold et øyeblikk før du gjentar på den andre siden.

FORDELER FOR KROPPEN

Kraftig hofteåpner

Åpner korsryggen

Frigjør stramme setemuskle­r

Roer ned sinnet

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway