Sterk med yoga (Norway)

HALV KNEBØY

SKANDASANA

-

Fra stående, senk deg ned i Lavt utfall med kne ned (s. 54) med høyre bein tilbake. Legg begge hender på innsiden av venstre fot. Gå med hendene rundt til høyre idet du dreier på fotballen på venstre fot og presser ned gjennom utsiden av høyre fot så du vender deg mot langsiden av matten.

Sitt tilbake på venstre hæl, spre tærne på venstre fot og før venstre kne ut til siden. Aktiver høyre fot ved å peke tærne opp mot taket. Press ned gjennom venstre tær idet du puster inn for å løfte overkroppe­n og drar skulderbla­dene bakover og ned. Før hendene sammen i bønnestill­ing.

Fortsett å presse ned for å forlenge gjennom ryggraden, og motveie dette ved å trekke skulderbla­dene ned og tilbake. Fokuser på et fast punkt foran deg for å hjelpe på balansen, og pust dypt og jevnt i tre til fem åndedrag.

Når du er klar, senk hendene mot gulvet, gå dem mot høyre idet du overfører vekten på høyre fot, og gjentar posisjonen på den andre siden.

For å komme ut, drei mot høyre for å komme inn i Lavt utfall med kne ned i motsatt retning, med hendene på hver side av forreste fot, og før bakre fot forover for å samle føttene. Rett sakte ut ryggraden for å vende tilbake til stående .

FORDELER FOR KROPPEN

Åpner hoftene

Strekker innside av lår

Forlenger musklene på bakside av lår

Bedrer balansen

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway