Sterk med yoga (Norway)

BUEN

DHANURASAN­A

-

Ligg på magen med pannen hvilende på gulvet, armene langs sidene, strake bein og føttene hvilende på oversiden av tærne. Når du føler deg klar, roter skuldrene tilbake og ned, og bøy knærne og strekk deg bakover for å ta tak i utsiden av hver ankel med hendene.

På en innpust, trekk navlen inn mot ryggraden og roter bekkenet inn i matten idet du løfter brystet fra matten. På en utpust, hold armene strake, løft føttene oppover og inn i hendene dine.

Roter overarmene utover for å åpne brystet ytterliger­e, og fortsett å dra skuldrene ned og tilbake for å skape rom rundt ørene. Oppretthol­d en jevn kurve gjennom hele lengden av ryggraden. Ta et par åndedrag her, og så, på en utpust, løft brystet litt høyere, hold på utpusten. Gjenta en eller to ganger til.

Pust jevnt og dypt i posisjonen i ti sekunder, med blikket vendt forover. Hvis det er behagelig, bygg gradvis opp til 30 sekunder, og jobb med å føre knærne, føttene og anklene nærmere sammen.

For å komme ned, på en utpust, slipp forsiktig føttene, strekk ut beina og senk armene og beina til gulvet og hvil hodet på den ene siden.

Hvis du bare holdt deg oppe i noen få sekunder, gjenta posisjonen noen få ganger, og legg deg så på magen og hvil hodet på foldede armer.

FORDELER FOR KROPPEN

Styrker ryggmuskle­ne

Strekker hele forsiden av kroppen

Forbedrer holdningen

Lindrer ryggsmerte­r

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway