Tara Hjem

PAULAS OPPUSSINGS­RÅD

-

1. BEGYNN PLANLEGGIN­GEN TIDLIG

Vi ville gjøre noen få forandring­er før vi flyttet inn, blant annet å fjerne en vegg mellom kjøkkenet og den ene stuen, pluss å sparkle sprekkene i veggen og male dem. Vi hadde dårlig tid, fordi vi ikke fikk overlevert nøklene før kjøpet var gått helt igjennom. Men vi ville likevel flytte inn før skolestart. Så vi brukte denne tiden til å sammenlign­e priser og få ombygnings­planene godkjent hos myndighete­ne, slik at vi var klare til å sette i gang med en gang vi fikk nøklene.

2.DU TRENGER IKKE Å BYTTE ALT

Ikke bruk penger på ting som er helt OK slik som de er. Peter og jeg har vaert nøye på å ha et sparsomt budsjett. På kjøkkenet malte vi for eksempel bare de eksisteren­de laminerte skapene hvite, men byttet ut blandebatt­eriet til et mer moderne – og vips så var kjøkkenopp­ussingen ferdig. Det vil ikke vaere sånn for evig, men vi lever godt med det nå. Og hvis vi senere bestemmer oss for at vi ikke liker det, så har vi ikke kastet bort masse penger.

3.OMFAVN DET UPERFEKTE

Da malerne og vi diskuterte hvilke farger vi skulle ha på veggene, slo det meg at jeg elsket de slitte gulvlisten­e og dørkarmene. Jeg syntes det var synd at alt skulle se så flunkende nytt ut, så vi lot dem vaere som de var. Jeg er så glad for at vi tok den avgjørelse­n – den nye veggmaling­en har gitt huset en ansiktsløf­tning, men det har samtidig beholdt det gamle, slitte preget. Det samme g jelder gulvene – de er oppskrapet og flekkete, men de gir huset så mye sjel.

4.VURDER HVA DU PRIORITERE­R

Prøv å ha en avslappet holdning og løs problemer og krav etter som de dukker opp. Jeg var overbevist om at vi trengte å pusse opp badet da vi flyttet inn. Det er lite – spesielt med fire jenter i huset – men etter å ha tilbrakt den første natten i det nye hjemmet vårt, var det andre prioriteri­nger som kom først. Blant annet lydisolere­nde vinduer for å dempe lyden av lastebiler, busser og motorsykle­r som suser forbi her klokken 4 om morgenen! Jeg trodde at badet ville drive oss til vanvidd, men utrolig nok så har det gått bra hittil.

5.MAGIEN MED HVIT MALING

Ildstedene var rammet inn i høyglansla­kkert, mørkt tre. Jeg lurte veldig lenge på om jeg skulle male dem hvite fordi de irriterte meg – de var så dystre og deprimeren­de. Så jeg malte, og det er en veldig stor forskjell. Ildstedene har beholdt stilen og karakteren, men den friske hvite innramning­en passer mye bedre med mine antikke og gamle møbler.

6. BRUK ORDENTLIGE HÅNDVERKER­E

Vi brukte en nettside for finne lokale håndverker­e, men flere takket nei fordi de syntes jobben var for liten. Men så møtte vi Paul, som hadde erfaring med å gjøre sånne «små» jobber. Han hjalp oss med å fylle ut papirer for å bygge om og fant en byggingeni­ør som så på veggen vi ville fjerne.

7.DRA PÅ CAMPING!

Når du skal pusse opp, så planlegg en ferie! Vi hadde ingen steder å bo da arbeidet pågikk siden vi hadde solgt det gamle huset. Heldigvis hadde vi planlagt en ferie rundt juletider (når det er sommer i Australia), og vi endte opp med å forlenge ferien. Da vi kom tilbake g jensto en uke av jobben, så vi leide en Airbnbleil­ighet i naerheten. Alle møblene våre sto på lager og hunden vår Bella var på kennel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway