Tara Hjem

KRAKK MED LAERSETE

-

DU TRENGER:

2 stk. biter av laer i passende størrelse, minst ca. 40 x 40 cm, stifter, målebånd, blyant eller penn, papirklemm­er, saks, hulltang for laer, lisse av laer, liten krakk (vi brukte krakken Marius fra Ikea som har et sete på 32 cm i diameter).

Slik gjør du:

1. Legg de to laerbitene mot hverandre på et flatt underlag med den blanke siden inn mot hverandre. Plasser enden av målebåndet på midten av laerstykke­ne. Mål diameteren på krakken du skal bruke, og halver denne – for oss ble det 16 cm.

2. Mål og marker en sirkel med utgangspun­kt i midten på laerstykke­ne med blyant 16 cm fra midten.

3. Merk av en ny sirkel 2 cm utenfor den innerste (18 cm i radius). Klipp ut to sirkler av laeret langs den ytterste linjen.

4. Bruk målebåndet og merk av hvor hullene skal vaere, 2,5 cm fra hverandre på den innerste linjen.

5. Bruk papirklemm­er for å holde laersirkle­ne sammen, og bruk hulltangen for å lage hull gjennom begge lagene av laer der hvor du har merket av.

6. Plasser en av laersirkle­ne på et flatt underlag med den blanke siden ned. Plasser deretter krakken opp ned midt på sirkelen slik at du ser hullene rundt kanten.

7. Legg den andre laersirkel­en på toppen av krakken med den blanke siden opp og hullene på samme sted som på sirkelen under, slik at setet på krakken ligger mellom de to laerstykke­ne.

8. Klem de to sirklene sammen med papirklemm­er. Klipp ut et 2 cm dypt hakk på hver side av hvert av bena på krakken, pass på å ikke klippe vekk noen av hullene.

9. Trae laerlissen gjennom et hull og knyt en knute ca. 5 cm fra enden for å holde den på plass. Snu krakken, og trae laerlissen gjennom hvert hull i et spiralmøns­ter, stram godt til og fjern papirklemm­ene etter hvert. Når du kommer til det siste hullet, knyt opp den første knuten du laget og knyt de to endene godt sammen før du dytter knuten inn mellom laerlagene for å skjule den.

10. Klipp bort ekstra laer ved beina på undersiden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway