Tara Hjem

VEGGTEPPE AV DEKORATIVE DUSKER

-

DU TRENGER:

Garn i forskjelli­ge farger og tykkelser, saks, et papprør (gjerne et slikt som brukes til plakater), linjal, foamboard (også kalt arkitektpa­pp), stifter, blyant, en tapetkniv, limpistol.

Slik gjør du:

1. Rull garn rundt pappsylind­eren til du er fornøyd med tykkelsen – ca. 70–100 ganger, avhengig av tykkelsen på garnet. La garnet gli forsiktig av sylinderen – pass på at det beholder den runde formen.

2. Klipp av et par lengder på ca. 10 cm av det samme garnet fra nøstet, og bind det rundt hver sin ende av garnringen med en solid dobbeltknu­te.

3. Bruk saksen og klipp av garnet midt mellom de to knutene. Du har nå to halvdeler av en dusk.

4. Klipp av en ny lengde på ca. 10 cm fra nøstet og bind de to halvdelene sammen for å lage én stor dusk.

5. Trim endene på dusken slik at du har en pen, rund fasong, Gjenta prosessen med forskjelli­ge farger og garntyper. På bildet har vi brukt ca. 24 forskjelli­ge dusker.

6. Fest to stifter midt på foamboarde­t. Klipp en lengde garn litt lengre enn radiusen på sirkelen du vil lage. Bind en ende av garnet rundt de to stiftene, og den andre rundt en blyant.

7. Strekk forsiktig ut garnet og tegn en sirkel med blyanten. Kutt ut sirkelen med en tapetkniv.

8. Lim fast dusker til det runde foamboarde­t med en limpistol. Fyll ut hele sirkelen og bruk fargene om hverandre. Når limet er helt tørt, kan du eventuelt klippe til duskene og så rufse dem litt opp. Heng opp veggteppet på veggen.

 ??  ?? DU TRENGER IKKE VERKTØY: Veggteppet veier ikke mye, så det kan enkelt festes til veggen med for eksempel borrelåsbå­nd som du blant annet kan kjøpe hos Biltema.
DU TRENGER IKKE VERKTØY: Veggteppet veier ikke mye, så det kan enkelt festes til veggen med for eksempel borrelåsbå­nd som du blant annet kan kjøpe hos Biltema.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway