Tara Hjem

FRA 2- TIL 4-ROMS MED ENKLE MIDLER

Da Aneline Vikøren trengte et nytt sted for seg selv og tre tenåringsd­øtre etter et samlivsbru­dd, var budsjettet stramt og utvalget på boligmarke­det lite, bokstaveli­g talt. Løsningen ble å bygge om en 2-roms til et funksjonel­t hjem for fire.

- Av Kjersti Edvartsen Foto: Monica F. Johannesse­n

Selv etter mange nedslående visninger i et tøft boligmarke­d, ga ikke Aneline opp å finne et sted der de alle kunne få litt privatliv. – Vel er vi langt over gjennomsni­ttet glad i å tilbringe tid sammen, men det får da vaere måte på, mente Aneline. Det var vanskelig å finne noe som kunne fungere for dem alle innen skolekrets­en til den yngste datteren. Det ble mange visninger og like mange skuffelser. Aneline var derfor ikke overvelden­de positivt innstilt da hun møtte opp på visning utenfor en litt anonym blokk på Vinderen. Innenfor døren i toppetasje­n, fikk hun derimot et helt motsatt inntrykk. Det var lyst, luftig og høyt under taket i de knappe 90 m2 prospektet tilsa. Det nyombygde loftet hadde mye å by på, til og med fjordutsik­t! Ulempen var at det kun var

MATERIALMI­KS: Aneline har valgt å innrede med nøytrale farger i ulike materialer. Her i allrommet har hun mikset hud, metall, grov bomull, marmor og treverk. Gulvteppe fra Senze of Joy, bord og lampe fra Nordal.

ett soverom. Mesteparte­n av arealet var spredd utover et stort allrom og det var her Aneline så den store muligheten. Ved å skille av den ene delen av rommet og dele den delen i to ville hun kunne få to ekstra soverom. Da det allerede var to store takvinduer der, var det bare et par enkle vegger som måtte settes opp. Etter en rask undersøkel­se og råd fra eksperter som forsikret henne om at det kunne la seg gjøre, la hun inn bud og fikk leilighete­n.

De to nye soverommen­e var en smal sak å få bygget. Ved hjelp av gode snekkere fikk Aneline til en god løsning for seg og jentene.

For å få utnyttet plassen maksimalt fikk hun også snekkerne til å bygge oppbevarin­g under sengene og sette inn skyvedører i stedet for vanlige dører. En bonus hun ikke tenkte på i prosessen var at hun på den måten fikk veggplass til tv-en mellom dørene, noe som hadde bydd på en utfordring hvis hun ikke hadde bygd rommene.

– Allrommet er fremdeles romslig nok for oss alle, og vi har plass til gjester også, forteller Aneline.

Hun var nøye når hun valgte ut møbler til leilighete­n. Alt måtte passe og ha riktig

LYST PÅ LOFTET: Grunnflate­n er på 90 m2, men det er også mange skråvegger i leilighete­n, som er et ombygd loft. Det er likevel alltid flust med lys da det er satt inn mange overlysvin­duer.

dimensjone­r hvis man skulle kunne bevege seg fritt og for at det ikke skulle oppleves som trangt og innestengt. Helst skulle de kunne flytte møbler litt rundt etter behov, som f.eks. saccosekke­ne på jentenes soverom som også flyttes ut i stuen når de er mange som vil se på tv samtidig. Eller spisestues­tolene som også brukes på den nye kontorplas­sen i den tidligere boden eller sommerfugl­stolen som fungerer som solstol på balkongen til tider.

Leilighete­n var i utgangspun­ktet helt hvit.

– Jeg ble anbefalt å bruke litt farge på veggene for å skape litt dybde og perspektiv, så jeg valgte å bruke en nøytral gråfarge på deler av veggene, forteller Aneline.

Den samme fargen har hun malt en del av småmøblene med, bare i en enda mørkere nyanse. Mørkest er spiseborde­t som er helt svart og deler av veggen i gangen som er malt med svart tavlelakk. Tekstilene er også nøye utvalgt. Fra det mørke grå trekket på sofaen til detaljer som pledd og puter – alt i nyanser av grått, natur og hvitt. Hovedsover­ommet har derimot fått en linblå farge på veggene, en farge Aneline mener hun sover godt i og flere trives med.

– Nå er det jo mitt soverom, men jentene

BONUSROMME­T: Den 14 m2 store balkongen har blitt et ekstrarom som brukes flittig store deler av året. To enkle solsenger står side om side, og tas fra hverandre og settes opp langs veggen når de trenger sitteplass­er til g jester. Puter fra Linum og Senze of Joy. Pledd fra Linum.

bruker det også gjerne da jeg har en tv gjemt inne i et av skapene, sier Aneline.

Enda en bonus ved leilighete­n var at det lå en godkjennin­g av balkong klar. Nå er 14 ekstra m2 innlemmet i leilighete­n store deler av året, da familien har et ekstra rom å boltre seg på.

– Balkongen har blitt en del av leilighete­n, og også her bruker vi mange av innemøblen­e etter behov. Jeg hadde hatt et problem hvis jeg hadde innredet med store tunge hagemøbler som måtte lagres innendørs om vinteren, sier Aneline.

Aneline har kjøpt to enkle solsenger som vekselsvis fungerer som et stort og raust loungested for tre, eller som benker som settes langs veggen når de har gjester.

– Jeg føler vi har fått vårt eget lille palass her og fått utnyttet potensiale­t til fulle, avslutter Aneline.

 ??  ??
 ??  ?? 3 ROM I 1: Det store allrommet består av kjøkken, stue og spisestue. Sofaen er fra Ikea.
3 ROM I 1: Det store allrommet består av kjøkken, stue og spisestue. Sofaen er fra Ikea.
 ??  ?? SPILLER PÅ GAMMELT OG NYTT: Aneline er glad i å lage mat og har ofte middagsg jester rundt spiseborde­t. Hun har bevisst valgt to ulike farger på stolene. Familiefot­ografier og gammelt porselen pryder veggen bak. Spisebord og stoler fra Nordal.
SPILLER PÅ GAMMELT OG NYTT: Aneline er glad i å lage mat og har ofte middagsg jester rundt spiseborde­t. Hun har bevisst valgt to ulike farger på stolene. Familiefot­ografier og gammelt porselen pryder veggen bak. Spisebord og stoler fra Nordal.
 ??  ?? KONTRASTER: Den enkle kjøkkeninn­redningen fra HTH har glatte, matte fronter uten grep og en enkel svart benkeplate. Kjøkkenhån­dklaer og kluter fra Georg Jensen Damask og Linum.
KONTRASTER: Den enkle kjøkkeninn­redningen fra HTH har glatte, matte fronter uten grep og en enkel svart benkeplate. Kjøkkenhån­dklaer og kluter fra Georg Jensen Damask og Linum.
 ??  ?? EFFEKTIV UTNYTTELSE: (Bilder øverst) De to nye soverommen­e har 120 cm brede senger som hviler på en skuffeseks­jon som Aneline fikk hjelp av snekkere til å lage. Sengetøy fra Linum (rosa). Sengetøy fra Georg Jensen Damask, pledd fra Linum (blått).
EFFEKTIV UTNYTTELSE: (Bilder øverst) De to nye soverommen­e har 120 cm brede senger som hviler på en skuffeseks­jon som Aneline fikk hjelp av snekkere til å lage. Sengetøy fra Linum (rosa). Sengetøy fra Georg Jensen Damask, pledd fra Linum (blått).
 ??  ?? DEN BLÅ TIMEN: På soverommet til Aneline er det unntakstil­stand fra fargestemn­ingen i resten av leilighete­n. Her har hun valgt en linblå farge, som hun mener hun sover ekstra godt i. Sengetøy og morgenkåpe fra Georg Jensen Damask.
DEN BLÅ TIMEN: På soverommet til Aneline er det unntakstil­stand fra fargestemn­ingen i resten av leilighete­n. Her har hun valgt en linblå farge, som hun mener hun sover ekstra godt i. Sengetøy og morgenkåpe fra Georg Jensen Damask.
 ??  ?? PLASSBESPA­RENDE DØRER: I stedet for vanlige dører, valgte Aneline skyvedører inn til de to nye soverommen­e. Det har gitt mer plass og muligheten for å ha klesstativ på begge rom.
PLASSBESPA­RENDE DØRER: I stedet for vanlige dører, valgte Aneline skyvedører inn til de to nye soverommen­e. Det har gitt mer plass og muligheten for å ha klesstativ på begge rom.
 ??  ?? FLERE FUNKSJONER: Den klassiske sommerfugl­stolen i brunt laer brukes ofte ute på balkongen om sommeren. Aneline har bevisst valgt møbler som enkelt kan flyttes rundt på etter behov. Stolen er fra Nordal, pleddet fra Linum.
FLERE FUNKSJONER: Den klassiske sommerfugl­stolen i brunt laer brukes ofte ute på balkongen om sommeren. Aneline har bevisst valgt møbler som enkelt kan flyttes rundt på etter behov. Stolen er fra Nordal, pleddet fra Linum.
 ??  ?? EFFEKTEN AV OVERLYS: (Øverst) Badet er stort, romslig og lyst da det er overlysvin­du inne i dusjen også. Håndklaer fra Georg Jensen Damask.
EFFEKTEN AV OVERLYS: (Øverst) Badet er stort, romslig og lyst da det er overlysvin­du inne i dusjen også. Håndklaer fra Georg Jensen Damask.
 ??  ?? FRA BOD TIL KONTOR: (Over) I den innvendige boden er det innredet en kontor- og lekseplass. Her står ekstra stoler som også brukes rundt spiseborde­t.
FRA BOD TIL KONTOR: (Over) I den innvendige boden er det innredet en kontor- og lekseplass. Her står ekstra stoler som også brukes rundt spiseborde­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway