Tara Hjem

SJELEN I BEHOLD

- Torunn Pettersen, sjefredakt­ør i Tara

Det gamle loshuset fra 1860 er stappfullt av både historie og liv. På sørlandspe­rlen Sandøya møtes både kyst- og familiehis­torie. Fra side 48 oser det av sjø og sommer. Her jobbes det like mye med å ivareta stedets sjel som selve bygningen. Eller rettere sagt – det går hånd i hånd. All oppgraderi­ng og vedlikehol­d skal vaere i tråd med den gamle sjelen som hele stedet baerer preg av.

Både gammelt og nytt står sentralt i vår «Hyttespesi­al» i denne utgaven av Tara Hjem. Den andre hytta vi har besøkt ble til takke tv a er e en gjengkunst­interesser­te kyr på øya Fårö, utenfor Gotland i Sverige. Synes du det hørtes interessan­t ut, er det bare å lese fra side 56. Feriehuset til den amerikansk­e familien Stannow/robinson hadde sin begynnelse i 1970. På samme tid som Ingmar Bergman akkurat hadde bygget huset sitt på Fårö. Få har satt denne øya på kartet som han. Den verdenskje­nte regissøren­s hjem er gjort om til kunstsente­ret Bergmansgå­rdarna. Verdt et besøk, hvis du får lyst til å reise til denne vakre øya som altså Lovisa og Geoff stadig vender tilbake til.

Skandinavi­sk design og «Less is more» råder i hytta på Fårö. Vi gir gode tips til både stilen på denne hytta, det gamle loshuset og begge hjemmene vi har besøkt. Selv om stilartene er forskjelli­ge, så er fellestrek­kene tydelige: valgene er tatt i tråd med gammelt og nytt, og ikke minst egen smak og – ganske riktig – husets sjel.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway