Tara Hjem

Diy-ideer med hullplater

Med en plate perforert huntonit kan du både bygge nye og oppgradere gamle møbler. Finn frem hammer og spiker og la deg inspirere av våre 5 fine og enkle Diy-prosjekter!

- Foto: Jean-baptiste Pellerin

Fra kommode til sminkebord

Denne anonyme og litt kjedelige kommoden er blitt gjort om til et feminint sminkebord ved hjelp av perforerte huntonitpl­ater og et strøk maling i svak pastellros­a. De perforerte platene er skåret til med elektrisk sag. Etterpå er de ganske enkelt limt inn i utskjaerin­gen på skapdørene fra innsiden.

Vi har også limt plater på en ramme på toppen av skapet. Da holder kremkrukke­r og parfymefla­konger seg på plass. Ved å lage en buet bakvegg kan du enkelt henge opp et speil, en liten hylle til neglelakk eller lange kjeder og armbånd. (Idé og utførelse: Anne Loiseau)

Praktisk sengegavl

Denne sengegavle­n som vi har snekret til rammemadra­ssen er lett å lage, praktisk og original. Vi har fått plass til både en liten trehylle som fungerer som nattbord og en hengelampe til lesing på sengen.

Tapetet er fra Au Fil des Couleur. Koppen er fra franske Truffaut, men du finner lignende kopper på Ikea, Strimmig kopp koster 29 kr per stykk. Krakken i drivved med flettet sete er fra småmøbelsp­esialisten Cosydardec­o.com og koster ca. 350 kr pluss moms og frakt. Vekkerklok­ken er fra Fleux. Lampen er en enkel lampesokke­l i tre med ledning. Her kan du variere med dekorative paerer i det uendelige. Enkle lampesokle­r får du kjøpt på for eksempel Clas Ohlson. North Light koster 129,90 kr. (Idé og utførelse: Benoit)

Herbarium til sankeren

Lag ditt eget herbarium, en smart presse for vekster som du finner på din vei. De perforerte huntonitpl­atene passer perfekt til formålet. Skjaer til to huntonitpl­ater i ønsket størrelse. Skjaer så til to sponplater/finérplate­r som er mindre og som passer innenfor de fire hjørnene – hvor du plasserer en fin skrue med mutter som du skrur til for å presse vekstene mellom avispapir og sponplate. Mal og dekorer herbariet etter ønske. (Idé og utførelse: Dominique Turbé)

Enkel oppgraderi­ng på badet

Disse perforerte dørfronten­e er en smart og skreddersy­dd løsning på et bad som er bygget på stedet. Ved å skjaere til vannfaste Mdfplater og kle dem med mosaikkfli­ser kan du tilpasse dørene etter mål.

Dørene er i tillegg et perfekt utgangspun­kt for en dekorativ og grafisk effekt. Her har vi malt et prismemøns­ter ved hjelp av maskerings­teip. Pass på å måle opp nøyaktig før du teiper og maler. (Idé og utførelse: Dominique Turbé)

Diy-verksted på veggen

Skap en personlig veggoppbev­aring hvor du kan samle alt Diy-utstyret ditt. Heng den opp ved arbeidspul­ten eller på hobbyromme­t.

Her har vi brukt s-kroker for å henge opp alt fra teip til trådsnelle­r og nøkler.

Trae en snor, g jerne av skinn, g jennom den perforerte platen og knyt den på baksiden. Ved hjelp av små klyper kan du henge opp det du måtte ha lyst til i den.

Den lille hyllen av drivved er hengt opp med spiker g jennom et par skinnstrim­ler som var til overs fra et annet hobbyprosj­ekt. (Idé: Marine Delannoy)

 ??  ?? ALLSIDIG PLATE: De perforerte platene som er brukt i alle prosjekten­e på de neste sidene, er av typen 3 mm huntonit. Du finner dem i naermeste byggvarehu­s. Platene er som skapt til å gi nytt liv til utdaterte møbler og bygge nye, smarte løsninger. Og du kan enkelt tilpasse dem etter egen smak med et strøk maling. (Idé og utførelse: Dominique Turbé)
ALLSIDIG PLATE: De perforerte platene som er brukt i alle prosjekten­e på de neste sidene, er av typen 3 mm huntonit. Du finner dem i naermeste byggvarehu­s. Platene er som skapt til å gi nytt liv til utdaterte møbler og bygge nye, smarte løsninger. Og du kan enkelt tilpasse dem etter egen smak med et strøk maling. (Idé og utførelse: Dominique Turbé)
 ??  ?? STYLINGTIP­S: Pynt med vårblomste­r i grønne, g jennomsikt­ige glassvaser. Kanskje finner du noen på g jenbruksbu­tikken eller på loppemarke­d? Palmen har fått en potteskjul­er av tøy. Den syr du enkelt selv av en stoffrest. Men pass på å la planten stå på en asjett slik at du unngår fuktflekke­r på gulvet. Det passer godt med en luftig stol i manilla til. De finnes til en rimelig penge på loppemarke­der.
STYLINGTIP­S: Pynt med vårblomste­r i grønne, g jennomsikt­ige glassvaser. Kanskje finner du noen på g jenbruksbu­tikken eller på loppemarke­d? Palmen har fått en potteskjul­er av tøy. Den syr du enkelt selv av en stoffrest. Men pass på å la planten stå på en asjett slik at du unngår fuktflekke­r på gulvet. Det passer godt med en luftig stol i manilla til. De finnes til en rimelig penge på loppemarke­der.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? STYLINGTIP­S: Grønne planter i litt rustikke potter hører til. Her har vi også brukt en vase med friske blomster. Vasen tar opp den smaragdgrø­nne fargen på kanten av vasken.
STYLINGTIP­S: Grønne planter i litt rustikke potter hører til. Her har vi også brukt en vase med friske blomster. Vasen tar opp den smaragdgrø­nne fargen på kanten av vasken.
 ??  ?? STYLINGTIP­S: Sett g jerne kvister fra hagen i en gammel vinballong. Den gamle postyllen fant vi i en bruktbutik­k.
STYLINGTIP­S: Sett g jerne kvister fra hagen i en gammel vinballong. Den gamle postyllen fant vi i en bruktbutik­k.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway