Tara Hjem

LOVISAS OG GEOFFS TIPS FOR BESTE FERIEINNRE­DNING:

-

Pass på at sommerhuse­t er et sted hvor alle i familien virkelig vil tilbringe ferien sin, også barna.

Less is more! Man må ikke fylle huset med ting, og tomme flater er vakre flater.

Våg å utvikle din egen smak. Vi liker skandinavi­sk design og det finnes Ph-lamper og Aalto-møbler i alle våre hjem. Likevel liker vi å blande inn noe helt annet. Hvis en skoleplans­je, en afrikansk maske eller et oljemaleri fra 1600-tallet føles riktig, så er det riktig. Til syvende og sist er hjemmet ditt bare ditt, og det viktigste er at du trives. Det blir lett kjedelig og upersonlig hvis man bare omgir seg med konvensjon­elt godkjent design.

Vinduer, glassdører og uteplasser er minst like viktige som møbler, spesielt på steder der naturens skjønnhet slår hvilken som helst innredning. Et rom med vakkert kveldslys blir rommet der familien samles, og en grillplass med vakker havutsikt brukes ofte mye mer enn kjøkkenet.

Myke, herlige lenestoler er også verdt sin vekt i gull. Gode sitteplass­er hvor man kan lese, drikke kaffe, skrive eller kanskje ta seg en liten høneblund.

Ingen har satt Fårö tydeligere på kartet enn den verdenskje­nte svenske regissøren Ingmar Bergman.

Fra han bygde huset i 1967 og til han døde her i 2007 – 89 år gammel – tilbragte han store deler av tiden sin på den saerpreged­e øya nordøst for Gotland. Ikke minst er flere av hans mest berømte verk, som «Persona», «Scener fra et ekteskap» og Fårö-triologien, spilt inn i Fårös karakteris­tiske landskap.

I et intervju med musikeren Tobias Fröberg sa Bergman følgende: «Jeg kan ikke forestille meg hva livet mitt hadde vaert uten Fårö.»

De siste fire årene av sitt liv var var han regnet som en av Fårös 500 fastboende innbyggere, han ligger også begravd på kirkegårde­n.

I dag er hjemmet hans g jort om til kunstsente­ret Bergmangår­darna.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway