Tara Hjem

JULIES BESTE LAMPETIPS

-

Når du planlegger belysninge­n, så husk at det alltid er bedre med flere mindre lyskilder i forskjelli­ge hjørner fremfor én stor i taket. Takbelysni­ng av den typen bør kun brukes i midten av et stort rom og der hvor du virkelig trenger godt lys, eksempelvi­s i gangen, på badet og der du pleier å kle på deg. Og her skal du også huske å ha andre lyskilder som supplement slik at du bare bruker takbelysni­ngen når du virkelig trenger det.

Sørg for at du har mange typer lamper, både bord-, vegg-, tak- og gulvlamper, så du har lys i forskjelli­ge høyder. Det er viktig med en god miks av forskjelli­ge typer belysning, og det skaper samtidig variasjon i uttrykket.

Bland også enkle, klassiske lamper med noen som er litt mer sprelske, fargerike og skulpturel­le og som fungerer som blikkfang på utvalgte steder. Bruk dem til å understrek­e stilen din.

Hvis du er glad i å ommøblere og g jøre små og store forandring­er, må du heller ikke glemme lampene. En bordlampe er den mest fleksible typen i så måte, den er enkel å flytte og passer inn mange steder. Å sette en lampe på et nytt sted gjør større forskjell enn du tror.

Hvis du har et hjemmekont­or, enten det er et eget rom eller en sone i et annet rom, så få det til å gli inn i resten av innredning­en din med mykt, stemningss­kapende lys i tillegg til praktisk arbeidslys.

Husk å sette lamper på litt uventede steder, sånn at de blir et overrasken­de element i hjemmet ditt: På en liten vegghylle, oppå et høyt skap eller midt i en reol.

 ??  ?? Katalos pendel, Ø 63 cm. Slamp, 6487 kr.
Piccolo bordlampe, H 24,5, Ø 19,5 cm. Skagerak, 3995 kr.
Katalos pendel, Ø 63 cm. Slamp, 6487 kr. Piccolo bordlampe, H 24,5, Ø 19,5 cm. Skagerak, 3995 kr.
 ??  ?? VEGGFARGE 3477 fra Flügger.
VEGGFARGE 3477 fra Flügger.
 ??  ?? Den store gulvlampen fra Frandsen er et flott, grafisk element i stuen. Sofaen er fra Bolia, pleddet fra Aiayu og putene fra Ferm Living, Caravane og Aiayu.
Den store gulvlampen fra Frandsen er et flott, grafisk element i stuen. Sofaen er fra Bolia, pleddet fra Aiayu og putene fra Ferm Living, Caravane og Aiayu.
 ??  ??
 ??  ?? Stay vegglampe med bord, H 47, Ø 14,5 cm. Nordlux, 1487 kr.
Stay vegglampe med bord, H 47, Ø 14,5 cm. Nordlux, 1487 kr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway