Tara

SØTPOTETSA­LAT MED KRYDRET MATHVETE OG HALLOUMI

-

Når søtpoteten stekes i ovnen får den mer smak. Får du tak i søtpoteter i forskjelli­ge farger blir maten ekstra vakker!

Tid: 30 min. + 30 min. steketid Antall porsjoner: 4

3 store søtpoteter på ca. 300 g 3 dl ukokt mathvete

1 appelsin

1 brokkoli

2 ss + 2 ss + 1 ss olivenolje noen dryss chiliflak etter smak ½ ts + 1 ts havsalt kvernet svart pepper

200 g halloumi

70 g vannkarse eller ruccola

Ingefaerdr­essing:

½ sitron

1 dl olivenolje

1 ss finrevet fersk ingefaer 1 ss flytende honning

½ ts havsalt kvernet svart pepper

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 225 °C varmluft. Kok mathveten ifølge anvisninge­n på pakken, men halver koketiden. Hell av eventuelt overflødig vann og legg mathveten over i en ildfast form.

2. Skyll appelsinen godt i lunkent vann og finriv skallet. Finhakk brokkolien og bland den med mathveten i formen. Ha i appelsinsk­all, 2 ss olje, chiliflak etter smak, ½ ts havsalt og pepper og bland godt ig jen. Stek midt i ovnen i 10–15 min. til mathveten er blitt gyllen.

3. Skyll og reng jør søtpoteten­e godt og skjaer dem i større terninger. Bland med 2 ss olje og 1 ts havsalt på et stekebrett dekket med bakepapir og stek midt i ovnen til de er blitt myke og har fått farge, ca. 25–30 min.

4. Dressing: Skyll sitronen godt i lunkent vann. Finriv skallet og press ut 3 ss saft. Visp sammen alle ingrediens­ene til dressingen.

5. Skiv halloumien og stek den gyllen på begge sider i en stekepanne i 1 ss olje.

6. Legg mathvete, søtpotette­rninger og halloumi på et serverings­fat. Topp med vannkarse eller ruccola. Drypp over litt av dressingen og server resten ved siden av.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway