Tara

Moderne alterviner du kan nyte hjemme

-

VERDENS FØRSTE BOBLER

222501 Sieur D’Arques Première Bulle Brut 2015, Limoux, Frankrike, 165,70 kr (BU) Dette er en delikat musserende vin med duft av akasie, hagtorn, grønt eple og hvite frukter og med smak av eple og sitrus. Druene chardonnay, chenin blanc og mauzac er høstet for hånd. Vinen er lagret i 18 måneder. Perfekt vin for festlige anledninge­r og som aperitiff, med eller uten småretter.

KVALITET FRA MANGE HUNDRE ÅR

7935101 Kloster Eberbach Rheingau Riesling Trocken 2016, Rheingau, Tyskland, 149,90 kr (BU) Denne produsente­n var Europas mest betydnings­fulle og anses fortsatt for å vaere en svaert god vinmaker. De lager et stort antall viner, og denne rieslingen er en fin start til bra pris. Vinen har fruktig aroma og smak med grønne epler, sitrus og mineraler. Kjenn fint preg av syre og mineralite­t i ettersmake­n. Kun 11,5 % alkohol. Ypperlig til fisk og sjømat, samt til å nytes alene.

HVIT BURGUNDER MED HISTORISK SUS

4570801 Louis Jadot Bourgogne Couvent des Jacobins 2018, Bourgogne, Frankrike, 189,90 kr (Basis) Denne produsente­n eier Couvent des Jacobines, et gammelt kloster som var en del av dominikane­rordenen og som i dag ligger i tilknytnin­g til deres kontorer i Beaune, Bourgogne. Kjenn sval aroma med fint preg av moden frukt, eple og sitrus, hint av urter, smør og fat. Smaken er frisk med preg av modne frukter, sitrus, litt smør og integrert fat, med god lengde. Perfekt til fisk, skalldyr og kylling.

RØDVIN FRA KLOSTERKJE­LLERE

3286201 Badia a Passignano Chianti Classico Gran Selezione 2015, Toscana/Chianti Classico, Italia, 380 kr (BU) Denne vinen fra klosterkje­llerne i Toscana er åpen og kompleks på duft med bringebaer, kirsebaer, blåbaer, orientalsk treverk, krydder og søt lakris. Rik, fast og svaert fruktig smak med balansert syre og lang, kompleks avslutning. Nydelig vin på sangiovese-druer, som passer perfekt til litt kraftige kjøttrette­r.

ALLROUND MATVIN

9874901 Stift Göttweig Furth Kremstal Grüner Veltliner 2018, Kremstal, Østerrike, 198 kr (BU) Klosteret Göttweig ble etablert av biskopen i Passau i 1083, overdratt til benediktin­erne i 1094 og har siden vaert i den samme ordenens eie. Klosteret ligger 450 m.o.h., med optimal eksponerin­g over Donau. Kjenn duft av gult eple, fersken og delikate nyanser av tobakk! På smak har den finesse og struktur med grønne epler og mineralite­t. Utmerket følgesvenn til fisk og skalldyr, forretter og asiatisk mat.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway