Tara

Bukett -tips

-

1. Ikke tenk for mye når du skal velge blomster, kjøp heller på impuls. Jeg velger dem som umiddelbar­t fanger oppmerksom­heten min. Hvis du skal lage flere buketter og synes det er vanskelig å bestemme deg, er det en god tommelfing­erregel å holde seg til to forskjelli­ge blomster og kombinere dem på ulike måter.

2. Eksperimen­ter og prøv deg frem når du skal arrangere blomstene. Blomsterbi­nding er som de fleste andre hobbyer: Øvelse g jør mester, og akkurat som med strikking eller hekling tar det litt tid før du blir god.

3. de Farger mer ukjente og struktur blomstene er viktig. som Lek etterhvert med noen er av blitt tilg jengelig i butikkene, for eksempel amaranter, ridderspor­er eller celiosia.

4. Akkurat nå er det in med litt dekadente buketter, og de kan godt vaere litt «too much». Lek deg med sterke farger, g jerne flere i samme bukett, men bind det hele sammen med en mer diskré farge som kler alle de andre. Sett blomstene sammen i en litt løs bukett.

5. Hvis du ikke er så glad i å fylle ut buketten med klassiske, grønne blader, kan du heller bruke små, søte blomster, for eksempel kamilleblo­mster.

6. Avskårne blomster har begrenset levetid, og for å få dem til å vare lengst mulig skifter du vann på dem daglig og lar dem stå kjølig om natten.

7. Tenk litt utenfor boksen når du velger vaser. Vasene er absolutt med på å skape uttrykket du er ute etter, og det er viktig å tenke struktur og form. Hvis du har laget en flott bukett med masse fylde og farge og setter den i en kjedelig, sylinderfo­rmet vase, mister du halve effekten.

 ??  ?? DEN ENKLE MED EN MORSOM VRI
Hvis du har en vase som har en spesiell struktur eller overflate, kan du jakte på blomster med samme form. Har vasen din for eksempel runde, bølgete former, leter du etter en blomst som minner om den. Du trenger ikke alltid å blande forskjelli­ge blomster, den samme blomsten i forskjelli­ge farger kan g jøre susen. Klipp stilkene i forskjelli­ge lengder slik at buketten får et løst uttrykk.
Vasen er et vintagefun­n fra loppemarke­d. Her er det brukt erteblomst­er.
DEN ENKLE MED EN MORSOM VRI Hvis du har en vase som har en spesiell struktur eller overflate, kan du jakte på blomster med samme form. Har vasen din for eksempel runde, bølgete former, leter du etter en blomst som minner om den. Du trenger ikke alltid å blande forskjelli­ge blomster, den samme blomsten i forskjelli­ge farger kan g jøre susen. Klipp stilkene i forskjelli­ge lengder slik at buketten får et løst uttrykk. Vasen er et vintagefun­n fra loppemarke­d. Her er det brukt erteblomst­er.
 ??  ?? SANJA er blomsterde­koratør og driver Sosei Studio. Følg henne på @soseistudi­o for å se flere av hennes fantastisk­e buketter.
SANJA er blomsterde­koratør og driver Sosei Studio. Følg henne på @soseistudi­o for å se flere av hennes fantastisk­e buketter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway