Tara

DETTE MÅ DU FÅ MED DEG

-

– For å oppleve det fargerike folkelivet og alt som skjer i gatene, finnes flere barer på Piazza San Domenico i gamlebyen.

Det er mange fine museer i Napoli. Som det arkeologis­ke museet – det er helt fantastisk, man får med seg historien om byen, Pompeii og Herculaneu­m. Det er virkelig verdt et besøk. Selve Pompeii ligger ca. 30 minutter fra byen.

Museo Madre er et moderne kunstmuseu­m, alltid med interessan­te, skiftende utstilling­er.

Capodimont­e er et museum som ligger i slottet i Capodimont­e, et av Bourbon-familiens mange store palass i og rundt Napoli. Capodimont­e var tenkt som jaktpalass, og museet har nå en omfattende samling som tilhørte Farnese-familien i Roma med blant andre Tizian, Rafael og Parmigiani­no samt en stor samling av kunstnere som arbeidet i Napoli.

Cappella Sansevero er en kirke med en statue i marmor av Kristus da han ble tatt ned fra korset, den er så utrolig vakker. Kirken er ikke lenger i drift som kirke, men er nå et av Napolis viktigste museer.

Strandprom­enaden er et svaert sjarmerend­e område med mange restaurant­er, blant annet i Via Partenope og Borgo Marinaro der

Castel dell’Ovo ligger – også kalt Eggslottet, en bygning fra middelalde­ren der den romerske poeten Vergil skal ha plassert et magisk egg i grunnmuren for å styrke konstruksj­onen.

Piazza del Plebiscito er Napolis vakreste torg med Palazzo Reale, et palass fra 1600-tallet med tidsriktig­e møbler, teater og en utsmykket ballsal, og San Francesco di Paola-kirken med mange flotte skulpturer av helgener.

For flott utsikt bør du gå opp trappene fra Via Toledo (shoppingga­te) til klosteret San Martino, veien kalles La Pedamentin­a di San Martino. Derfra ser du ut over hele Napoli og ned på en gammel romersk gate (decumano) som heter Spaccanapo­li. Det er så sjarmerend­e og spesielt.

 ??  ?? VAKKERT TORG: Piazza del Plebiscito med 1600-tallspalas­set Palazzo Reale og San Francesco di Paola-kirken er vel verdt besøket.
VAKKERT TORG: Piazza del Plebiscito med 1600-tallspalas­set Palazzo Reale og San Francesco di Paola-kirken er vel verdt besøket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway