Tara

5 tips for sterke negler

Ønsker du deg også sterkere negler? Ikke fortvil – ta heller saken bokstaveli­g talt i egne hender. Her får du gode råd for voksne negler.

- Av Maria Rothmar

Smidigere neglebånd

Jo mer moden huden blir, jo mindre fuktighet klarer den å holde på. Det samme g jelder for neglebånde­ne, som jo også er hud. De blir fortere tørre og trevler seg opp, og trenger derfor ekstra pleie for å holde seg pene. Start med en god håndkrem. Akkurat som du gir fuktighet til ansiktet hver dag, har den utsatte huden på hendene også bruk for ekstra naering. Avslutt med en god neglebånds­olje som myker opp og trenger inn i negleroten, så selve neglen blir sunn og velernaert fra starten. (Og reparer opptrevlet­e neglebånd med en lett eksfoliere­nde krem som bryter ned de tørre hudcellene på overflaten.)

Gjør neglene sterkere

De blir aldri så lange som du ønsker, og du trenger bare å gi dem et hardt blikk før de brekker. Lyder det kjent? Alder, mye vasking av hendene, jevnlig bruk av neglelakk og neglelakkf­jerner og i det hele tatt vanlig slitasje g jør neglene dine skjøre og svake. Så g jør det til en vane å gi dem et lag beskyttend­e og styrkende behandling. Minimum før hver omgang med neglelakk og helst et par ganger i uken. OPIs behandling fyller dem opp med kalsium, protein og vitaminer, og allerede etter et par uker ser du en tydelig forskjell.

Farvel misfarging­er

Det verste for negler med tendens til å bli gule, er neglelakk. Spesielt hvis du bruker røde nyanser og ikke er spesielt flittig med underlakke­n. Nikotin kan også gi neglene en ekkel mørkegul kulør. Den enkleste løsningen er å jukse litt. En klar lakk med en rosa undertone gir neglene et sunt utseende som holder helt til du fjerner lakken ig jen. Vil du bli kvitt problemet litt lenger, kan du velge en lakk som lysner neglene og som samtidig jukser optisk. Ciaté motarbeide­r misfarging, g jør den hvite tuppen hvitere og får også en naturlig farge frem i resten av neglen. Og så ser den vakker ut mens den g jør alt dette!

Bli på litt lengre, neglelakk!

Det er irriterend­e når lakken du akkurat har påført, skaller av og flasser allerede første dagen. Vil du vaere sikker på at lakken holder seg pen mye lenger, bør du investere i en omgang gelmanikyr i en neglesalon­g. Det nest beste er gellakk til hjemmebruk. En gellakk fungerer sånn at du kombinerer en neglelakk med en spesiell overlakk fra samme produsent. Lakken har en flott glans og holder i ca. en uke. Pionerene for dette konseptet er CND som kom på banen med Vinylux Long Wear Polish med tilhørende overlakk i 2013.

Glatt ut!

Der er ikke store forskjelle­n på de cellene som huden din består av og de som bygger opp neglene dine. Og akkurat som du kan få tørr hud, kan cellene i neglene dine mangle fuktighet.

Det resulterer i svake og riflete negler som lett brekker. Den beste behandling­en er forebyggen­de i form av daglig fuktighet, men ofte er det ikke nok med fuktighet alene. Så her kommer en såkalt ridge filler, som denne fra Mavala, til sin rett! En ridge filler fungerer som en slags sparkel og glatter ut neglens overflate ved å fylle ut mellomromm­ene mellom rillene. Er neglen veldig ujevn kan du legge flere lag. Har du god tid og vil helt bli kvitt rillene, kan du slipe dem vekk. Men ikke bruk en vanlig neglefil til dette! Bruk i stedet en buffer som minner om en neglefil, men som har en glattere og mer skånsom slipeflate. Du kan også velge en motorisert variant – som Revlons smarte lille maskin her.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? CNDs lett eksfoliere­nde Cuticle Eraser. 15 ml, 179 kr.
CNDs lett eksfoliere­nde Cuticle Eraser. 15 ml, 179 kr.
 ??  ?? Sally Hansens Color Therapy Nail & Cuticle Oil. 14,7 ml, 127 kr.
Sally Hansens Color Therapy Nail & Cuticle Oil. 14,7 ml, 127 kr.
 ??  ?? Shiseidos Advanced Essential Energy Hand Nourishing Cream. 100 ml, 295 kr.
Shiseidos Advanced Essential Energy Hand Nourishing Cream. 100 ml, 295 kr.
 ??  ??
 ??  ?? Ciatés
Ciatés
 ??  ?? OPIs Nail Envy Dry & Brittle. 15 ml, 310 kr.
OPIs Nail Envy Dry & Brittle. 15 ml, 310 kr.
 ??  ??
 ??  ?? Vinylux Long Wear Polish fra CND. Farge: Offbeat. 15 ml, 169 kr. Mavalas Nail Camouflage Ridge Filler. 10 ml,
Vinylux Long Wear Polish fra CND. Farge: Offbeat. 15 ml, 169 kr. Mavalas Nail Camouflage Ridge Filler. 10 ml,
 ??  ?? 105 kr.
105 kr.
 ??  ??
 ??  ?? Lysnende lakk: Nail Illuminato­r Bloom Boost, 13,5 ml, 139 kr.
Lysnende lakk: Nail Illuminato­r Bloom Boost, 13,5 ml, 139 kr.
 ??  ?? Klar lakk med rosa undertone: Diors Nail Glow, 10 ml, 260 kr.
Klar lakk med rosa undertone: Diors Nail Glow, 10 ml, 260 kr.
 ??  ?? Vinylux Long Wear Top Coat fra CND. 15 ml, 169 kr.
Vinylux Long Wear Top Coat fra CND. 15 ml, 169 kr.
 ??  ?? Revlons Shine Addict Nail Buffer. 369 kr.
Revlons Shine Addict Nail Buffer. 369 kr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway