Tara

Redaktøren har ordet

- Torunn Pettersen, sjefredakt­ør i Tara

– Jeg skulle ønske jeg kunne vaere sånn som Mari Maurstad som er Zulu-fadder i SørAfrika og bygger opp landsbyer, veier og brønner. Det er jo sånt som er selve kremen av drømmer satt ut i livet, sier Pernille Sørensen i denne utgaven av Tara.

Du finner intervjuet under vignetten «Drømmedame­r», der hun gir oss et innblikk i hvor drømmene har tatt henne, fra hun skrev dagbok som liten jente via studier til «Nytt på nytt»-studioet og ikke minst på veien til standup-scenen.

Ingen tvil om at Pernille har gjort mye riktig, derfor blir vi jo litt lettet over at hun også er som veldig mange av oss andre – uten å ha dårlig samvittigh­et av den grunn: «Jeg har aldri drømt om å redde verden og sånn. Jeg har lagt meg på et litt lavere nivå. Smådrømmin­g er også viktig for oss mennesker sånn i det daglige liv», forteller Pernille som også røper at hun drømmer om å gi ut en roman. En drøm hun er nesten sikker på vil bli virkelig – en gang i fremtiden ... En som forlengst har realisert drømmen om en roman, er den prisbelønt­e forfattere­n Hanne Ørstavik. Hun er aktuell med sin 14. roman, der handlingen er lagt til Milano.

– Utgangspun­ktet for boken er at jeg fikk en italiensk kjaereste og flyttet til Milano, forteller hun om en annen drøm som er gått i oppfyllels­e: Å finne kjaerlighe­ten. For den har ofte manglet i livet hennes.

– Det er så skamfullt å ikke kjenne seg elsket. Hvorfor er ingen glad i meg? Det gjør så vondt, forteller hun i dette åpenhjerti­ge intervjuet. Nå er hun nygift med Luigi og på et godt sted i livet.

– Jeg har møtt en mann som er glad i meg

– også når jeg ikke er glad i meg selv. Det er så stort, sier Hanne Ørstavik til Tara, og beviser dermed at drømmer går i oppfyllels­e. Så fortsett å drømme, folkens!

 ??  ??
 ??  ?? DRØMMEMØTE: Les drømmeinte­rvjuet Taras journalist Lene Wikander har g jort med komiker Pernille Sørensen på side 16.
DRØMMEMØTE: Les drømmeinte­rvjuet Taras journalist Lene Wikander har g jort med komiker Pernille Sørensen på side 16.
 ??  ?? OM KJAERLIGHE­T: Taras journalist Lisbeth Skøelv har intervjuet forfattere­n Hanne Ørstavik om kjaerlighe­t på side 112.
OM KJAERLIGHE­T: Taras journalist Lisbeth Skøelv har intervjuet forfattere­n Hanne Ørstavik om kjaerlighe­t på side 112.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway