Tara

Redaktøren har ordet

- Torunn Pettersen, sjefredakt­ør i Tara

Jo mer jeg laerer om dronning Elizabeth, desto mer beundrer jeg henne, sier den nye dronningen av film og tv. Vi har møtt britiske Olivia Colman som både fikk en Golden Globe og en Oscar for rollen sin som en annen dronning tidligere i vinter. «The Favourite», om livet til dronning Anne, løftet karrieren til Colman med flere hakk. Nå er hun snart på alles lepper igjen, med ny sesong i «The Crown» som har premiere

17. november på Netflix.

Mens Olivia Colman ble berømt i moden alder, har hennes kollega Jennifer Aniston en litt annen historie. Hun ble – som kjent – verdensber­ømt med tv-serien «Friends» for 25 år siden. I disse dager er hun tilbake i en ny tv-serie. «The morning show» som hn selv har produsert, sammen med blant andre venninnen Reese Witherspoo­n.

– Jeg har vaert nødt til å dykke dypt ned i kjelleren av dårlige minner, forteller Jennifer til Tara i denne utgaven. I en alder av 50 år tar hun med seg masse livserfari­ng inn i «The Morning Show». – Jeg vokste opp med så mye raseri rundt meg at jeg vet at det ikke fører til noe produktivt, sier Jennifer og tenker saerlig på moren sin. Hun innrømmer også at oppveksten med moren har ført til mange timer i terapi. Les mer på side 12.

Og apropos livskriser, suksessfor­fatteren Nina Lykke tiltrekkes av både utroskap, skilsmisse­r og vanskelige relasjoner. Det baerer bøkene hennes preg av. Men i alt dette er det også mye humor, som leserne absolutt kjenner seg igjen i.

– I mellommenn­eskelige relasjoner er det mye komikk, eller er det bare jeg som synes det? spør forfattere­n og legger til: – Jeg hadde ikke overlevd om jeg ikke kunne bruke humor, i vanskelige situasjone­r er det som antidepres­siva.

En ting er i hvert fall sikkert, vi trenger å le – både av oss selv og andre – det er mye god overlevels­esmekanism­e i det. Nina Lykke har forøvrig også signert novellen med den betegnende tittelen «Pang du er død», på side 116. Inspirert av en selvopplev­d, dårlig date.

God lesning, både med den og resten av Tara i høstmørket.

 ??  ??
 ??  ?? JENNIFER TILBAKE: – «The Morning Show» har vekket mange dårlige minner, sier Jennifer Aniston til Taras reporter Aud Berggren.
JENNIFER TILBAKE: – «The Morning Show» har vekket mange dårlige minner, sier Jennifer Aniston til Taras reporter Aud Berggren.
 ??  ?? BRUKER KRISER: Nina Lykke er aktuell med romanen «Full spredning». Hun har møtt Taras reporter Lisbeth Skøelv, og snakker om sin fascinasjo­n for relasjoner og kriser.
BRUKER KRISER: Nina Lykke er aktuell med romanen «Full spredning». Hun har møtt Taras reporter Lisbeth Skøelv, og snakker om sin fascinasjo­n for relasjoner og kriser.
 ??  ?? NY DRONNING: «The Crown» er endelig tilbake. I den forbindels­e har vi møtt Olivia Colman, som er ny i rollen som dronning Elizabeth.
NY DRONNING: «The Crown» er endelig tilbake. I den forbindels­e har vi møtt Olivia Colman, som er ny i rollen som dronning Elizabeth.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway