Tara

Slik lager du vakre stilleben

Et stilleben får frem det beste i pyntetinge­ne dine, og hvis du forandrer på kombinasjo­nene i blant kan du skape helt nye uttrykk. Her får du stylistens beste tips til å lage vakre og levende stilleben.

- Av Lea Ryberg Kruse Foto: Anitta Behrendt Styling: Julie Løwenstein

STYLISTENS BESTE TIPS TIL STILLEBEN

Hvis et stilleben skal få liv og personligh­et må det ikke vaere for symmetrisk. Sett sammen ting i ulikt antall, bland gammelt og nytt, høye og lave ting. En blomst i en liten vase setter prikken over i-en.

Et vitrineska­p er et supert utgangspun­kt for å vise frem alle de fine tingene dine, og er det perfekte møbelet for deg som har mange pynteting. Her kan du alltid se favoritten­e dine, reorganise­re dem når du går litt lei, og du får alltid litt forandring når du tar ut ting som skal brukes. Se på vitrineska­pet ditt som en kreativ lekeplass der både du og g jestene dine kan gå på oppdagelse­sferd.

Brett, fat og fine fliser er gode baser for stillebene­ne dine. De danner en avgrenset flate og gjør at tingene samles slik at stillebene­t ikke ser rotete ut. Du kan aldri få nok av dem, og hvis du ikke bruker dem til stilleben hele tiden, kan de jo brukes til servering.

Der er ingen regler for farger i stilleben, sett dem sammen etter humør og årstid. Både et helt hvitt vinterstil­leben og en fargerik variant kan vaere vakre.

Du kan lage stilleben overalt i hjemmet ditt, og det er en god idé å g jøre det i rom vi g jerne glemmer litt, for eksempel i gangen eller på badet. En liten samling med en fin skål, en vakker såpe og en blomst i en vase kan g jøre stor forskjell.

«Et stilleben skal ikke vaere for symmetrisk» STYLIST JULIE LØWENSTEIN

 ??  ?? I Muuto-sofaen ligger et pledd fra Paustian og puter fra Aiayu. Sofabordet er fra Eilersen, lenestolen fra Carl Hansen & Søn og bordlampen fra Oluce. Taklampen er fra Hay og bildene på veggen kommer blant annet fra Galleri Meaght og Stilleben.
I Muuto-sofaen ligger et pledd fra Paustian og puter fra Aiayu. Sofabordet er fra Eilersen, lenestolen fra Carl Hansen & Søn og bordlampen fra Oluce. Taklampen er fra Hay og bildene på veggen kommer blant annet fra Galleri Meaght og Stilleben.
 ??  ?? Et fint stilleben av flotte bøker, lysestaker fra Skultuna og Georg Jensen, et tre-egg og en vintagevas­e.
Et fint stilleben av flotte bøker, lysestaker fra Skultuna og Georg Jensen, et tre-egg og en vintagevas­e.
 ??  ?? STYLISTEN GUIDER DEG Stylist Julie Løwenstein har jobbet med bolig og interiør i en årrekke. Her får du hennes beste tips til hvordan du kan lage vakre stilleben med ting du allerede har hjemme.
STYLISTEN GUIDER DEG Stylist Julie Løwenstein har jobbet med bolig og interiør i en årrekke. Her får du hennes beste tips til hvordan du kan lage vakre stilleben med ting du allerede har hjemme.
 ??  ?? Rundt spiseborde­t fra e15 står Y-stoler fra Carl Hansen & Søn, mens lampene i taket kommer fra Louis Poulsen. Muggen og det runde brettet er fra Yume, den gule koppen og glassene er fra Stilleben. Bildene kommer fra Galleri Maeght, Monika Petersen og Stilleben.
Rundt spiseborde­t fra e15 står Y-stoler fra Carl Hansen & Søn, mens lampene i taket kommer fra Louis Poulsen. Muggen og det runde brettet er fra Yume, den gule koppen og glassene er fra Stilleben. Bildene kommer fra Galleri Maeght, Monika Petersen og Stilleben.
 ??  ?? Vase fra File Under Pop, figurene kommer fra Paustian og Kristina Dam Studio.
Vase fra File Under Pop, figurene kommer fra Paustian og Kristina Dam Studio.
 ??  ?? En miks av fine farger og materialer utg jør et lekkert stilleben. Tekannen er fra China Tea og koppen fra Stilleben, mens de dekorative kulene er vintage.
En miks av fine farger og materialer utg jør et lekkert stilleben. Tekannen er fra China Tea og koppen fra Stilleben, mens de dekorative kulene er vintage.
 ??  ??
 ??  ?? Vase, H 10, Ø 9,5 cm, 995 kr, Annika Semler/Yonobi.com. Mugge, H 12, Ø 10 cm, 259 kr, Zara Home.
Vase, H 10, Ø 9,5 cm, 995 kr, Annika Semler/Yonobi.com. Mugge, H 12, Ø 10 cm, 259 kr, Zara Home.
 ??  ?? Glass, Tint, høyt, 300 ml, sett med to, 229 kr, lavt, 200 ml, sett med to, 259 kr, begge fra Hay.
Glass, Tint, høyt, 300 ml, sett med to, 229 kr, lavt, 200 ml, sett med to, 259 kr, begge fra Hay.
 ??  ?? Brett, Circle Blair, i terrazzo, Ø 23 cm, 279 kr,
Ellos Home.
Brett, Circle Blair, i terrazzo, Ø 23 cm, 279 kr, Ellos Home.
 ??  ?? Brett, B 37, L 48 cm, 259 kr, Zara Home.
Brett, B 37, L 48 cm, 259 kr, Zara Home.
 ??  ?? Såpeskål, L 12 cm, 25 kr, Flying Tiger.
Såpeskål, L 12 cm, 25 kr, Flying Tiger.
 ??  ?? I det gamle vitrineska­pet står kopper og glass fra Stilleben, en tallerken fra Yume og en vintagemug­ge. Vasen på toppen er fra Lyngby Porcelaen, mens skålen er fra Studio Arhøj og kurven og den rosa krukken fra Hay.
I det gamle vitrineska­pet står kopper og glass fra Stilleben, en tallerken fra Yume og en vintagemug­ge. Vasen på toppen er fra Lyngby Porcelaen, mens skålen er fra Studio Arhøj og kurven og den rosa krukken fra Hay.
 ??  ?? Et grafisk stilleben av lavasteinf­liser fra File Under Pop, bok fra Stilleben, krukke i tre fra H&M Home, runde brett fra H&M Home og Yume og notisbøker fra Notem.
Et grafisk stilleben av lavasteinf­liser fra File Under Pop, bok fra Stilleben, krukke i tre fra H&M Home, runde brett fra H&M Home og Yume og notisbøker fra Notem.
 ??  ?? Skjaerefja­elen er fra Traefolk, mens bordskåner­ne er fra By Wirth. Brettet er fra Bungalow, muggen er vintage, skålen kommer fra Studio Arhøj og treskjeene fra Bungalow og H&M Home.
Skjaerefja­elen er fra Traefolk, mens bordskåner­ne er fra By Wirth. Brettet er fra Bungalow, muggen er vintage, skålen kommer fra Studio Arhøj og treskjeene fra Bungalow og H&M Home.
 ??  ?? Serverings­sett i marmor og messing, H 8, B 19, D 10 cm, 650 kr, Hübsch.
Serverings­sett i marmor og messing, H 8, B 19, D 10 cm, 650 kr, Hübsch.
 ??  ?? Glassfugl, Birds by Toikka
Waiter, H 20 cm, 3499 kr, Iittala.
Glassfugl, Birds by Toikka Waiter, H 20 cm, 3499 kr, Iittala.
 ??  ?? Serverings­fat, marmor, L 21, B 34 cm, 199 kr, H&M Home.
Serverings­fat, marmor, L 21, B 34 cm, 199 kr, H&M Home.
 ??  ?? Brett, rotting, B 37, L 51 cm, 775 kr, Nordal.
Brett, rotting, B 37, L 51 cm, 775 kr, Nordal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway