Tara

Redaktøren har ordet

- Torunn Pettersen, sjefredakt­ør i Tara

«Den fantastisk­e følelsen av frykt» var den betegnende tittelen Karina Hollekim ga boken sin. Hun var ekstremspo­rtutøveren og basehopper­en som en dag i 2006 smalt i bakken og knuste underkropp­en. Hennes vei tilbake til et helt annet liv, fjernt fra voldsomme adrenalink­ick som ga tittelen på boken, ble via rullestol, et tosifret antall operasjone­r og ikke minst en tøff jakt på hva tilvaerels­en nå skulle romme.

– Livet jeg levde med å reise jorden rundt og basehoppe og stå på ski, ble på mange måter også en flukt for meg. For det jeg kanskje var aller mest redd for, var jo å vaere der hjemme i hverdagen. Der følte jeg ikke at jeg passet inn eller var god nok, sier Karina i denne utgaven av Tara. Under vignetten «Drømmedame­r» forteller hun om hvor drømmene har ført henne, og ikke minst hva som skjer når drømmen dør.

– Hele følelsesre­gisteret mitt lå i fysisk aktivitet. På godt og vondt. Når du da blir fratatt det, så har du ikke noe verktøy lenger, sier Karina som igjen reiser verden rundt, men nå for å inspirere og motivere andre gjennom foredragen­e sine.

En fantastisk følelse er også drivkrafte­n vår egen spaltist, Taras turjente Bodil Gilje, søker etter. På side 64 kan du lese om hva som skjedde da bildefokus­et tok overhånd. Å dingle med føttene ut fra Preikestol­en ble et trofé hun muligens ikke kommer til å gå for en gang til. For tross alt er det hverdagsgl­eden det handler om, også for en som bor flere netter i telt enn de fleste. – Jeg får mareritt av å tenke på kanten av Preikestol­en, mens bål og skog gir meg ro i sjelen, erkjenner Bodil.

Et helt annet kvinneliv og hverdag snakker forfattere­n Tore Renberg om til Taras journalist Lisbeth Skøelv på side 114. Han er aktuell med romanen «Ingen tid å miste», som er inspirert av mormoren Esther Elisabeth Ludvigsen. I forbindels­e med researchen satte han seg ned og leste gjennom de 107 brevene han mottok fra henne fra 1992 og til hun døde i 2003.

– Hun og morfar var syvendedag­s adventiste­r, og hadde bare akkurat nok med penger. Mormor hadde fire kjoler, en for hver sesong, og oppvaskbør­sten hadde de i 20 år. De levde et helt annet nøysomt liv enn vi gjør i dag, forteller Renberg, og legger til at han fikk en annerledes opplevelse av å lese brevene på nytt.

– Jeg lyttet ikke til mormor på samme måte da som jeg ville gjort nå, innrømmer forfattere­n.

Felles for alle historiene er vel at vi bør bli flinkere til å sette pris på det vi har!

 ??  ??
 ??  ?? ENDRET LIV: Karina Hollekim var basehopper­en som fikk underkropp­en knust og livet totalt endret. Hvordan går man videre fra noe slikt? Les den sterke historien på side 12.
ENDRET LIV: Karina Hollekim var basehopper­en som fikk underkropp­en knust og livet totalt endret. Hvordan går man videre fra noe slikt? Les den sterke historien på side 12.
 ??  ?? HØYT: Det er langt fra turistmagn­eten Preikestol­en til hverdagste­ltlivet i norsk urskog. Taras turjente Bodil Gilje kunne klart seg uten dette bildet. Les mer på side 64.
HØYT: Det er langt fra turistmagn­eten Preikestol­en til hverdagste­ltlivet i norsk urskog. Taras turjente Bodil Gilje kunne klart seg uten dette bildet. Les mer på side 64.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway