Tara

PASTÉIS DE BRUNOST (BRUNOSTTER­TER)

-

I Lisboa lager de en fantastisk liten kake: Pastéis de Nata. Sprø butterdeig med deilig stekt eggekrem, toppet med litt kanel. Her er vår norske variant. Antall: 12 stk.

3 stk. butterdeig­plater (ferdigkjøp­t, frossen) eller en rull fersk butterdeig

0,5 l vaniljebru­nostkrem en godt smurt muffinsfor­m med 12 hull

Vaniljebru­nostkrem 3 eggeplomme­r 1 ss vaniljesuk­ker 50 g sukker

4 dl helmelk

30 g maisenname­l 8 skiver brunost Slik g jør du:

Lag vaniljebru­nostkremen først: Varm opp melken i en kjele. Bland eggeplomme­ne med vaniljesuk­ker, sukker og maisenname­l. Rør lett til alt er blandet. Hell den varme melken i eggeblandi­ngen, pisk hele tiden. Hell alt tilbake i kjelen. Sett den over varmen igjen og rør mens den tykner. NB! Det skal ikke koke!!

Ta kasserolle­n av platen og rør inn brunosten. Hell kremen i en bolle, dekk den med plastfilm og avkjøl den.

Legg butterdeig­platene til tining (ca. 15 minutter). Smør en muffinsfor­m med 12 hull, godt med smør. Kjevle ut butterdeig­en så den blir ca. dobbelt så lang. Del den i 12 like biter. Dersom ferdig fersk butterdeig brukes, deles den i 12 like deler.

Legg en del i hvert hull i muffinspan­nen og form den til, de skal vaere tette.

Fyll vaniljebru­nostkrem i hvert hull så de blir 2/3 fulle. Stek dem midt i forvarmet ovn på 225 grader i ca. 25 minutter, til de blir gylne og vaniljebru­nostkremen får hevet seg godt og blir brun. Ta formen ut av ovnen, og vent i minst 5 minutter før du forsiktig tar dem ut av formen. Brunostkre­men detter litt sammen. Tertene skal serveres lune, g jerne med et melisdryss.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway