Tara

Hvis ulykken først er ute ...

-

Ble ikke hårfargen slik du hadde tenkt deg? Prøv å holde deg rolig, mange feiltrinn går det an å rette opp uten at du trenger å ty til saksen. Ved å bruke dypreng jørende hårpleiepr­odukter og ta en titt i spiskammer­et, kommer du langt.

HÅRET ER BLITT FOR MØRKT

Vask håret umiddelbar­t for å motvirke at pigmentet fester seg mer til hårstråene. Et husmorråd er å blande en teskje bakepulver sammen med en dyptrengjø­rende sjampo (de heter ofte noe med clarifying). Et annet tips er å ha olivenolje i hele håret og la den virke i noen minutter under et varmt frottéhånd­kle.

HÅRET ER BLITT FOR LYST

Legg til mer farge. Velg en farge som er en nyanse mørkere enn den du brukte først. La den virke i omtrent halve tiden og kontroller deretter hvordan fargen ser ut, slik at nyansen nå ikke blir altfor mørk i stedet.

HÅRET ER BLITT ORANSJE

Hårstråene trenger nå først og fremst hjelp til å dempe fargen. Har du tonet håret kan du prøve å vaske det med en sølvsjampo for grått eller blondt hår. Har du brukt permanentf­arge, så prøv en farge en eller to nyanser mørkere på de områdene som ser altfor oransje ut.

HÅRET ER BLITT GRØNT

Hvis håret ser grønt ut, er en dyptreng jørende, clarifying sjampo det første valget. Følg deretter opp med en dyptreng jørende innpakning. Et husmorråd er å bruke ketsjup, fordi de røde pigmentene i den kjemper hardt mot de grønne, og syren i ketsjupen hjelper til med å nøytralise­re den kjemiske prosessen i håret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway