Tara

SETT I GANG!

-

Mengde med mikrotreni­ng

Denne øvelsen er enkel (og opplagt) å g jøre hver gang du enten har spist eller vaert på toalettet i løpet av arbeidsdag­en – det vil automatisk føre til 2–5 ganger med mikrotreni­ng i løpet av dagen. Litt bevegelse er bedre enn ingen beveglse, så gi deg selv en klapp på skulderen selv om du bare rekker å g jøre øvelsen én gang i løpet av dagen.

Ikke hvis du har vondt

Øvelsen skal ikke fremprovos­ere eller forverre smerte du eventuelt allerede har i ryggen. Gjør i så fall øvelsen med en liten eller sakte bevegelse.

Innta utgangspos­isjonen

Plasser håndflaten­e på stolryggen. Hvis du bruker en stol med hjul, plasserer du den inntil veggen slik at den ikke triller av gårde når du gjør øvelsen. Strekk armene helt ut og stå med «lang» rygg og nakke og lett bøy i knaerne.

Slik g jør du:

1. Hold fast i stolryggen, ta et skritt tilbake og trekk

pusten godt inn.

2. Pust langsomt ut mens du vrir overkroppe­n og fører

armen opp mot taket.

3. Strekk så den ene armen opp mot taket, vri hodet og

se på det punktet i taket som hånden peker mot. 4. Gjenta øvelsen til den andre siden.

5. Gjenta øvelsen. Denne gangen forsøker du å nå forbi punktet i taket slik at du kommer litt lenger ut i vri-bevegelsen.

6. Gjenta til den andre siden.

7. Gjør totalt 3–10 repetisjon­er til hver side. Det er helt naturlig og ganske ufarlig hvis ryggen «popper» og «knekker» når du gjør øvelsen.

 ??  ?? Skjem bort ryggen med ulike stillinger og bevegelser i løpet av dagen etter mottoet: «Den neste stillingen er alltid den beste.»
Skjem bort ryggen med ulike stillinger og bevegelser i løpet av dagen etter mottoet: «Den neste stillingen er alltid den beste.»
 ??  ?? Øvelsen tar kun et halvt til to minutter, så det er overkommel­ig å få klemt den inn i løpet av arbeidsdag­en.
Øvelsen tar kun et halvt til to minutter, så det er overkommel­ig å få klemt den inn i løpet av arbeidsdag­en.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway