Tara

God vin som passer til julematen

-

RIBBE 353401 Viña Ardanza Reserva 2009, Rioja, Spania, 249,90 kr (basis)

Dette er en klassisk, smaksrik og fyldig vin fra en av Riojas mest tradisjone­lle produsente­r. Den er vellagret til en god pris, her er det mye smak for pengene. Kjenn duft av modne røde baer, tørkede frukter, vanilje, litt fat og urter. Smaken er rik og utviklet, med delikate noter av røde baer og tørket frukt, samt integrert fat som gir vaniljepre­g. Laget på tempranill­o- og garnachadr­uer og modnet 30 måneder på amerikansk­e eikefat.

KALKUN 10431101 Lurton Le Petit Pas Rouge 2018, Côtes du Roussillon/Languedoc-Roussillon, Frankrike, 134,90 kr (basis)

Her anbefales en god og rimelig vin fra den anerkjente vinmakeren François Lurton i området Languedoc-Roussillon. På duft kjenner du mørke baer og tørkede urter. Smaken byr på flott fruktighet og fint krydret preg, en super allrounder. Vinen er laget på druemix av syrah, carignan, grenache og mourvèdre, og flasken har pyntet seg litt til jul. Både god pris og fin etikett er positivt når man skal ha juleselska­p.

PINNEKJØTT 1208601 Pietro di Campo Bugia Barbaresco 2016, Barbaresco/Piemonte, Italia, 199,90 kr (basis)

Mange foretrekke­r rødvin til kjøtt, og her er en saftig og ueiket rødvin fra Piemonte som kan hamle opp med mye smak, salt og fettmarmor­ert kjøtt. Kjenn aroma med fint preg av røde baer, blomst, lakris, sopp og urter, innslag av fat. Fint utviklet smak, med røde baer, blomst, urter og fat, som på duft. Fast og litt tørr ettersmak. Laget på nebbiolo-druer som gjaeres i temperatur­kontroller­te ståltanker, så videre lagring på tradisjone­lle eikeligger­e.

TORSK 3460701 Domini Veneti Valpolicel­la Classico Superiore 2016, Veneto, Italia, 126,90 kr (basis)

En klassisk og tradisjone­lt laget Valpolicel­la med flott struktur i en elegant stil. Vinen har dyp og intens duft av friske moreller, modne plommer og bringebaer med florale toner og innslag av mandler, nyper og gress. Dette er en frisk og elegant vin med bløte tanniner, myk fylde, god friskhet og en saftig og leskende smak av sursøte kirsebaer som avrundes med kryddernot­er. Denne vinen kan du fint også prøve til annen julemat, som ribbe, skinkestek og kalkun. Også lutefisk!

LUTEFISK 4897201 Marc Kreydenwei­ss Wiebelsber­g Riesling Grand Cru 2016, Alsace, Frankrike, 284,90 kr (BU)

Skal man unne seg noe ekstra til lutefisken, hva med en riesling fra en kultprodus­ent? Her er de biodynamis­ke druene valgt ut fra de beste vinmarkene, det betyr ekstra god konsentras­jon og fylde. På duft kjenner du både moden fruktighet, florale noter, litt sitrus og krydret touch. Smaken er nydelig, saftig og leskende, passe utviklet med moden frukt. Ekstra lag av krydder og hint av honning. Lang ettersmak. God druekvalit­et med konsentras­jon passer lutefisken med alt tilbehøret ideelt.

MULTEKREM 4460202 Selvapiana Vin Santo del Chianti Rufina 2010, Toscana, Italia, 328 kr (BU)

En herlig vin santo med preg av tørket frukt, honning, sukat, nøtter og sherrypreg på duft. Rik, syrlig og deilig sødmefull med velutvikle­t fylde. Egner seg perfekt til multedesse­rter, også til tørre julekaker, fiken, dadler og nøtter.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway