Tara

Ravioli med eple, gresskar og pekannøtte­r med salvie

-

Ingrediens­er til pasta:

500 g semulegryn

2,5 dl romtempere­rt vann

1 ss extra virgin olivenolje

1 ts salt

½ ts gurkemeie

Ingrediens­er til fyllet:

700 g gresskar med skall

1 Marlene® eple (Royal Gala)

En klype muskat

1 ss naeringsgj­aer

1 ts mandelmel Raspet skall fra

½ sitron Smak til med

salt og pepper

Ingrediens­er til dressing:

Extra virgin olivenolje

1 eple i terninger (Royal Gala)

20 g pekannøtte­r Lønnesirup

Fersk salvie

Fremgangsm­åte

Skjaer gresskaret, skrell eplet og skjaer det i skiver. Slå på ovnen til 170° C og stek gresskar og eple i ca. 1 time. Avkjøl. Fjern gresskarsk­innet, bruk gaffel og knus gresskarkj­øttet sammen med eplet. Tilsett muskatnøtt, naeringsgj­aer, mandelmel, sitronskal­l, salt og pepper. Bland alt sammen og sett det i kjøleskape­t for å hvile og herde i minst en time.

I mellomtide­n tilberedes pastaen. Hell melet i en liten haug på et bakebrett eller en ren kjøkkenben­k. Lag en ”brønn” i midten, tilsett vann, olivenolje, salt og gurkemeie. Elt til deigen er elastisk. Lag en ball, dekk til med plastfolie og sett til side for å hvile i 30 minutter. Kjevle så ut deigen, til du har en flate som er ca. 2 mm tykk. Skjaer deigflaten i strimler i samme størrelse og fordel gresskarfy­llet på halvparten. Fukt kantene med vann og legg den andre pastaen på toppen. Klyp kantene for å slippe luften ut og lage ravioli med en hjulkutter.

Tilbered sausen. Brun eplebitene sammen med hakkede pekannøtte­r og salvieblad­er, deretter tilsetter du lønnesirup­en. Kok opp vann i en gryte, tilsett litt salt og kok raviolien. De er klare når de begynner å flyte til overflaten, tar ca. tre minutter. Legg de så i pannen sammen med sausen. Bon appetit!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway