Tara

Tipsene til voksen festsminke

lot makeuparti­sten forvandle Tara-journalist Lisbeth (45) fra usminket via dagsminke til full festsminke. Laer deg knepene bak en vellykket partymakeu­p for voksne kvinner. Og se videoen av prosessen på Tara.no. Vi

- Av Lisbeth Skøelv Foto: Svein Finneide Makeup og hår: Janne Skarpeid Hermansen

ØYNE:

– På Lisbeth velger jeg å fokusere på øynene, og heller tone resten litt ned. Jeg begynner alltid med øynene først, i tilfelle det drysser fra øyenskygge­n. Da kan jeg bare vaske den bort før jeg legger resten av makeupen. For å unngå mest mulig av drysset, er det veldig viktig å «grunne» øyelokket før du legger på fargen, dvs. bruker en lys foundation, concealer eller primer for å få et jevnere underlag. Et tynt lag med løspudder legges oppå for å få skyggen til å sitte bedre. Jeg bruker ofte en matt øyenskygge i nøytral farge som brun/grå/lilla. De fargene kler de fleste. Etter det kan man legge litt av den ønskede fargen med litt skimmer som effekt.

Det er viktig å ikke legge skyggen for langt utover og nedover øyets ytterkant, øynene vil da virke tyngre. Tenk at alt må «trekkes» oppover, da får man et lettere uttrykk.

Legg på eyeliner, bruk en vippetang og godt med maskara, da vil du få et intenst blikk.

KINN:

– Vi legger bare en lett rouge på kinnene. Smil når du g jør det, og legg rougen på «eplekinnen­e» og trekk det litt oppover mot ørene.

TIPS!

Mørk lilla leppestift på voksne kvinner er lite flatterend­e og får oss til å se strenge ut.

LEPPER:

– Vi tegner opp hele leppen med en blyant i dus farge, og legger en lipgloss i samme tone over. En matt leppestift vil legge seg i linjene på munnen etter en stund, og blir leppestift­en for myk, vil den kunne «gli» ut i rynkene rundt munnen. Derfor går vi for en dus lipgloss i stedet.

FOUNDATION:

– Det er viktig å velge riktig foundation. Voksne kvinner bør gå for en flytende foundation uten så mye pudder i. Da unngår man å bli seende oversminke­t eller «kakete» ut i ansiktet. Feil foundation kan forsterke rynker og linjer i ansiktet i stedet for å skjule dem. På Lisbeth bruker jeg en lett flytende foundation for å ikke dekke til de nydelige fregnene hennes. Bruk et tynt lag med nøytralt pudder i pannen og på nesen.

CONCEALER:

– Mange trenger concealer for å skjule rødhet, pigmentfle­kker og mørke ringer under øynene. Finn en som passer din hudtone.

ØYENBRYN:

– Jeg markerer ofte ikke brynene helt inne ved neseroten. Vi voksne kvinner kan fort se litt strenge ut dersom hele brynet er like markert tegnet opp.

ØYNE:

– Vi markerer de allerede sminkede øynene med svart kajal, mer øyenskygge i øyets ytterkant, og avslutter med litt glitter på øyelokket. Mange mener at voksne kvinner bør styre unna glitter, jeg mener vi kan bruke det, så lenge det er i moderate mengder. Du skal ikke ha glitter over hele øyelokket, kun en touch av glitter midt på.

PUNKTVIPPE­R:

– Løsvipper eller punktvippe­r er fint til fest.

Det kan vaere litt utfordrend­e å legge punktvippe­r. Du trenger litt tålmodighe­t og et godt lim. Det kan anbefales å kjøpe et litt bedre lim enn de som ofte følger med pakken. Da sitter vippene bedre.

– CONTOURING:

– Denne teknikken – med markering av områder i forskjelli­ge nyanser – bruker vi for å skape dybde i ansiktet. Hvis du vil laere mer om teknikken, finnes det et utall YouTubevid­eoer der du kan få en grundig innføring.

KINN:

– Bruk g jerne en rosa eller korallfarg­et rouge. Det er også fint om den har litt skimmer i seg.

LEPPER:

– Vi holder leppene nøytrale med bare en lipgloss med hint av rosa, siden vi har markert øynene såpass mye.

Gå inn på Tara.no/sminke og se videoen av forvandlin­gen. Der vil du også kunne se hvordan selve makeupen legges og få flere tips.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SISTE FINISH: Makeuparti­st og frisør Janne Skarpeid Hermansen lager festkrølle­r på Lisbeth.
SISTE FINISH: Makeuparti­st og frisør Janne Skarpeid Hermansen lager festkrølle­r på Lisbeth.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway