Tara

Bootcamp med Andrine Flemmen

Trener under Tara-weekend, den tidligere toppalpini­sten Andrine Flemmen, viser deg sju effektive øvelser der du trener hele kroppen på under en time. Sosialt er det også – hvis du tar med en venninne eller to.

- Av Åshild Breian Foto: Paul Lockhart

Som tidligere toppidrett­sutøver, nå trener og småbarnsma­mma på Geilo, går Andrine Flemmen helt klart inn for å trene på en måte som både er effektiv og morsom. Hun er sprek og full av entusiasme. Så legger hun heller ikke skjul på at hun brenner for å gi folk treningsgl­ede.

– Se deg rundt etter noe du kan bruke. Her har jeg funnet noen røffe bord som kan fungere. Det viktigste er å bruke egenvekten, da behøver du ingen ekstra hjelpemidl­er, sier Andrine Flemmen.

Frostrøyke­n omskaper landskapet til myk bomull da vi møter Andrine i resepsjone­n på Vestlia på Geilo, der Taraweekem­den avholdes. Klokken er halv ni på morgenen, men når masse Tara-lesere er på tur, så vil de fleste ha med seg all moroa. Det betyr at de mer enn gjerne står tidlig opp for å trene litt før resten av dagens program tar til.

Andrine starter oppvarming­en i pent tempo. Vi småjogger og går oss varme før den spreke eks-alpinisten viser hvordan vi virkelig skal få fart på kroppen.

– Gå sammen to og to. Så bytter dere på å gjøre øvelsene til dere kommer til 100. Løp en liten runde før dere tar fatt på neste øvelse, sier Andrine.

Hun er en god motivator underveis. Alle setter inn et ekstra gir når Andrine naermer seg:

– Orker du å smile, så har du mer å gå på, sier hun spøkefullt – men legger til hvor viktig det er å legge godviljen og det gode humøret inn når du trener. Så lenge du smiler, så tror kroppen at dette er lekende lett.

– Regn med å bli støl etter en økt som dette. For de fleste vil det vaere uvante øvelser de første gangene. Når vi gjør styrketren­ing utfordrer vi musklene, forklarer Andrine.

Det eneste som hjelper mot stølheten er å gjøre dette ofte nok. Muskler er ferskvare. Men snart vil du også merke det i form av at du orker mer både i hverdagen og på tur. Det skyldes rett og slett at du kommer i bedre form.

Lykke til!

 ??  ?? Alder : 44 år. Yrke: Tidligere toppalpini­st og basistrene­r for Olympiatop­pen, personlig trener og spinning- og gruppeinst­ruktør, aktivitets­koordinato­r for Geilo IL. Har deltatt i tvprogramm­ene «Mesternes mester», «Skal vi danse» og «71 grader nord». Bor: På Geilo. Familie: Samboer, har døtrene Tindra (5) og Tuva (4). Aktuell: Som trener under Tara-weekend. ANDRINE FLEMMEN
Alder : 44 år. Yrke: Tidligere toppalpini­st og basistrene­r for Olympiatop­pen, personlig trener og spinning- og gruppeinst­ruktør, aktivitets­koordinato­r for Geilo IL. Har deltatt i tvprogramm­ene «Mesternes mester», «Skal vi danse» og «71 grader nord». Bor: På Geilo. Familie: Samboer, har døtrene Tindra (5) og Tuva (4). Aktuell: Som trener under Tara-weekend. ANDRINE FLEMMEN
 ??  ?? SPREKE: Det var bare godt humør og blide fjes å se blant Tara-leserne da Andrine Flemmen nylig inviterte til bootcamp på Taraweeken­d på Vestlia resort på Geilo.
SPREKE: Det var bare godt humør og blide fjes å se blant Tara-leserne da Andrine Flemmen nylig inviterte til bootcamp på Taraweeken­d på Vestlia resort på Geilo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway