Tara

Årets modige finalister

-

FINALIST

Monica Nerland

Monica jobber til vanlig som jordmor ved fødeavdeli­ngen på Sykehuset i Østfold, Kalnes, men har siden 2012 jevnlig dratt utenlands på feltoppdra­g for Røde Kors. I sommer var trebarnsmo­ren i krigsherje­de Syria, der

hun jobbet på et sykehus ved den beryktede Al-Holflyktni­ngleiren, kjent fra media som en leir som huser IS-kvinner og barna deres. 55-åringen har tidligere jobbet i områder med både ebola, jordskjelv, kolera, tyfon og massive flyktnings­trømmer.

ÅRETS MODIGSTE KVINNE 2019

Mona Anita Espedal

Mona Anitas historie ble først kjentgjenn­om NRK Brennpunkt­dokumentar­en« En søsters kamp», der hun fortalte om en barndom med omsorgssvi­kt, vold og tortur. Det tok 75 bekymring s meldinger til barneverne­t fordelt på sju år før de til slutt grep inn. Hun har kjempet for erstatning for både sin egen ødelagte barndom, de 16 søsknenes og andre voldsutsat­te barn som er sviktet av samfunnet. 30-åringen har i tillegg saksøkt både hjemkommun­en og stemoren som utøvde volden, og jobber nå for å få til en lovendring som gir mer rettferdig erstatning­splikt.

Les historien i nummer 2.

VINNER AV ASTRID GUNNESTADS MINNEPRIS 2019

Ramona Lind

Ramonas sønn, Charlie Dan Lind (22), ble i januar 2019 påkjørt av en utenlandsk trailer med uforsvarli­ge dekk. Han ble liggende i koma til han døde i mars. Trailersjå­føren fra Litauen fikk 3 måneders fengsel.

Moren mener skylden for ulykken ligger hos norske myndighete­r og ansvarsløs­e oppdragsgi­vere og transportø­rer.

Midt i sorgen har 45-åringen stått på og ropt så høyt hun kunne for å få endret lovverket slik at tryggheten på norske vinterveie­r blir bedre – så ingen andre skal måtte oppleve det hun har opplevd.

Les historien i nummer 3.

FINALIST

Karen Segtnan

Karen jobber som fartøysjef ved Luftforsva­rets 330-skvadron på Ørlandet og er helikopter­pilot på Sea King. I mars var 35-åringen med og ledet det dramatiske redningsar­beidet i full storm da cruiseskip­et Viking Sky fikk motorstans og var i ferd med å grunnstøte, med nesten 1400

passasjere­r om bord. Ingen menneskeli­v gikk tapt, og redningsop­erasjonen er blitt kalt den største og mest vellykkede i moderne tid. Mye av aeren har tilfalt Karen og de andre luftbårne ressursene den dagen.

Les historien i nummer 5.

FINALIST

Gry Hege Henriksen

Gry Hege fikk blodforgif­tning og multiorgan­svikt og lå i koma i 4 uker. Da hun våknet fikk hun beskjed om at hun måtte amputere begge føttene og hendene. 48-åringen måtte laere seg alt på nytt – med fire nye proteser. Men etter en mørk periode kom livsgniste­n og kampviljen tilbake, og ingeniøren bestemte seg for å vaere tilbake på jobb innen ett år. Det greide hun. Hun nekter å la handikapet definere seg, og reiser nå rundt og holder foredrag, hun

tilbyr nettkurs, maler bilder og skriver bok.

Les historien i nummer 4.

 ??  ??
 ??  ?? Les historien i nummer 6.
Les historien i nummer 6.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway