Tara

Tartar og champagne er alltid en vellykket kombinasjo­n

KALV TARTAR MED SYLTET ROTFRUKT, DILLKREM OG FRITERTE POTETSMULE­R

-

Rått kjøtt til tartar krever at man er nøye med hygienen. Derfor lynstekes kalvekjøtt­et først. Tid: 1 time + 1 time i marinade Antall porsjoner: 4 300 g ytrefilet av kalv 1 sjalottløk

2 ts presset sitronsaft 2 ts olivenolje

2 krm salt

Syltet rotfrukt: 2 delikatess­eløk 2 dl vann

1 dl klar eddik 1 dl sukker ½ stjerneani­s ½ ss salt

½ liten gulrot 30 g kålrot 1 liten jordskokk

Dillkrem: 2 eggeplomme­r

2 ss hakket dill

1 ss presset sitronsaft 2 ts dijonsenne­p

1 ½ dl rapsolje

½ ts salt

Friterte potetsmule­r:

1 potet

3 dl rapsolje 1 krm salt

Garnering:

frisk dill karse

Slik gjør du:

1. Syltet rotfrukt: Skrell og del løken i to. Løsne løkskivene fra hverandre. Kok opp vann, eddik, sukker, stjerneani­s og salt. Legg løken i den varme laken og la det avkjøles.

2. Skrell grønnsaken­e. Høvle dem på et mandolinje­rn eller skjaer dem i tynne skiver. Legg dem i laken og la dem marinere i ca. 1 time, men g jerne lenger.

3. Dillkrem: Ha hele eggeplomme­r, dill, sitronsaft, sennep og salt i en kjøkkenmas­kin og kjør det raskt sammen. Tilsett oljen dråpevis mens maskinen går, så du får en tykk majones.

4. Potetsmule­r: Skrell, del i grove biter og hakk poteten i en kjøkkenmas­kin. Klem ut all vaesken. Varm opp oljen til 160 °C. Friter poteten til den er gyllenbrun. La smulene renne av på kjøkkenpap­ir. Krydre den med salt.

5. Stek kjøttet raskt på alle sider i en stekepanne på høy varme. Skjaer bort stekeskorp­en (nyt den som pålegg i dagene etter) og finhakk kjøttet.

Skrell og finhakk løken. Bland kjøtt og løk med sitronsaft, olje og salt. La grønnsaken­e renne av.

6. Anrett kalvekjøtt­et pent i en rund utstikker på fire tallerkene­r. Topp med syltet rotfrukt, dillkrem og sprø potetsmule­r. Pynt med frisk dill og karse.

 ??  ?? Fat, Mateus. Bestick Alessi.
Fat, Mateus. Bestick Alessi.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway