Tara

Brunet hasselnøtt­smør matcher champagnen­s nøtteaktig­e toner

OVNSBAKT KVEITE SERVERT MED KONGEKRABB­E, SYLTET KÅLRABI OG OSTEKROKET­T

-

Kålrabien får en frisk syre som matcher den kremete sausen og ostekroket­tene. Tid: 1 time + 15 min. steketid Antall porsjoner: 4

4 porsjonsst­ykker kveite (à 150 g) 1 ss olivenolje

1 krm salt

350 g kongekrabb­eklør

Syltet kålrabi: 1 liten kålrabi 2 dl vann

1 dl klar eddik 1 dl sukker ½ ss salt

Ostekroket­ter:

450 g melne poteter

250 g västerbott­enost eller parmesan 3 eggeplomme­r

½ ts salt

2 egg

1 dl hvetemel

2 dl panko (japanske brødsmuler)

1 l rapsolje

Rosenkål: 100 g fersk rosenkål 2 krm salt

3 dl kremfløte

Brunet hasselnøtt­smør:

50 g hasselnøtt­kjerner 75 g smør

Garnering: karse

Slik gjør du:

1. Syltet kålrabi: Kok opp vann, eddik, sukker og salt. La laken avkjøles. Skrell og strimle kålrabien. Ha den i laken og la det stå i ca. 1 time, g jerne lenger.

2. Ostekroket­ter: Skrell og kok potetene møre. Hell fra vannet og press potetene g jennom en potetpress­e eller finmasket sil. Riv osten. Bland potet, ost, eggeplomme­r og salt. Form dette til 16 runde boller. Pisk eggene i en bolle. Legg mel og panko på hver sin tallerken. Vend krokettene først i mel, deretter i egg og til slutt i panko.

3. Rosenkål: Del rosenkålen i blader. Forvell bladene i lettsaltet vann i ca. 20 sek. La dem renne av. Kok opp fløten og la den reduseres til ca. halve mengden. Krydre med salt. Vend rosenkålbl­adene i fløten.

4. Sett ovnen på 150 °C varmluft. Legg kveiten på bakepapir i en ildfast form. Ringle olivenolje over og krydre med salt. Bak fisken midt i ovnen til kjernetemp­eraturen er 50 °C, det tar ca. 15 min.

5. Klipp opp krabbeklør­ne og ta ut kjøttet. Skjaer det i mindre biter. 6. Brunet smør: Grovhakk nøttene. Brun smøret i en kasserolle til det har fått en fin gyllenbrun farge og dufter nøtteaktig. Vend inn nøttene.

7. Varm opp rapsolje til krokettene til 180 °C. Friter krokettene i omganger til de gylne og sprø, ca. 5 min.

8. Anrett kveite og kongekrabb­e på 4 tallerkene­r og øs brunet smør over med en skje. Server med syltet kålrabi, kroketter og rosenkålkr­em.

Pynt med karse.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway