Tara

Champagne til høytidens festlighet­er

- 7915901 Duval-Leroy Femme de Champagne Brut Grand Cru, Champagne, Frankrike, 750 kr (BU) 5701101 Henriot Blanc de Blancs, Champagne, Frankrike, 359 kr (basis) 4169801 Champagne André Clouet Brut Nature Silver, Champagne, Frankrike, 319 kr (basis) 6693501

EKSKLUSIV KVINNELIG STIL

Den mest innflytels­esrike kvinnen i dagens champagne-verden heter Carol Duval-Leroy. Hun eier familiens champagneh­us og jobber med vinmaker Sandrine. De to damene lager Femme (betyr kvinne på fransk), fremstilt på kun de beste druene fra Grand Cru presentert i nydelig flaske. Stilfull duft og smak av sitrus, tørket frukt, nøtter og mineraler. Noe å unne seg!

ELEGANTE BOBLER

Vil du prøve blanc de blancs, dvs. champagne laget på chardonnay slik som viner fra Chablis, smak g jerne denne! Det lukter nydelig modent eple, sitrus og urter, litt brøddeig og mineraler. Smaken er elegant! Pent utviklet, med preg av sitrus og eple, mineraler og kjeks. Lang og god lengde.

BOBLENDE ALIBI

Tenker du både på smak og kalorier, er denne utgaven for deg. Den er laget på rødvinsdru­en pinot noir, passer alene og til mat, er helt uten sukker og til god pris. På duft vil du kjenne en aroma preget av sitrus, eple, nøtter og litt kjeks. Smaken er utrolig slank, frisk, ren og delikat. Med noter av grønt eple og sitrus, fast ettersmak.

DEILIG MATCHAMPAG­NE

Skal du prøve en blanc de noirs for første gang, se etter denne som er laget av kvalitetsd­ruer (pinot noir) fra premier cru vinmarker og eldre vinstokker, det betyr det lille ekstra. Vinene er også g jaeret på gamle eikefat som gir fylde og støtte, g jerne til kraftige retter. Duft og smak av bakt eple, sitrus, sopp, nøtter og urter, med mineraler.

RIMELIG TIL FEST

Når du har mange g jester er det positivt å vite om en god champagne til god pris, som denne. Den er laget av de tre druevarian­tene og gir en typisk forfrisken­de duft med epler, sitrus, urter og kjeks. Den har fruktig smak preget av sitrus, eple, urter og kjeks. Ideell som aperitiff, til mat og ved midnatt på nyttårsaft­en.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway